BİNGÖL GÜNCEL TV – Olay, Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda saat 00.05 sularında meydana geldi. İddiaya göre, 15 kişilik asansöre 16 kişi bindi ve asansör arızalandı. Asansörün aşırı yükleme nedeniyle kaymaya başladığı sırada panikleyen bir öğrenci çıkmaya çalıştı ve bu sırada asansörün hareket etmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Olayın ardından sağlık, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kurtarılan diğer 15 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aydın Valisi Yakup Canbolat, 15 kişilik kapasiteli asansöre 16 kişinin binmesi sonucu asansörün birinci kattayken arızalandığını ve sıkışan öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Canbolat, konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın yürütüldüğünü ve olayın incelendiğini belirtti.
Öğrencinin kimliği Zeren Ertaş olarak açıklandı. Ertaş, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisiydi. [BGHA]
BİNGÖL HABERLERİ
13 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
29 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
10 Aralık 2023BİNGÖL HABERLERİ
10 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.