ANKARA (İGFA)- Kira artış oranıyla ilgili devletin açıkladığı tavan fiyat olduğunu söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE dışındaki kira güncellemesini ancak 5 yılda bir yapılabileceğini söyledi.
Kanal D’de yayımlanan Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın sunduğu ”Neler Oluyor Hayatta?” programına konuk olan Bakan Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı.
“Kiracınızla oturur konuşur yapabilirsiniz, bunun dışında bir güncelleme yapamazsınız” diyen Bakan Kurum, “Hakkı olmayan kira artışları talep edip, böyle kontratlar yapıyorlar. Biz bunun açıkçası takibini Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir fiil yapıyor. Bu konuda kiracıların bir şikayetleri söz konusuysa bakanlıklarımıza bu şikayetlerini iletebilirler. Biz mevcut sözleşmeleri, beyannameleri inceleyerek, bu konudaki hukuki süreci başlatabiliriz” diye konuştu.
Canlı – Bakanımız Sayın Murat Kurum @KanalD‘de ”Neler Oluyor Hayatta?” Programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın sorularını yanıtlıyor https://t.co/c3ErsBbNWA
— T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığı (@csbgovtr) May 26, 2022
YEREL HABERLER
5 saat önceİLÇE HABERLERİ
6 gün önceGÜNDEM
9 gün önceYEREL HABERLER
10 gün önceYEREL HABERLER
10 gün önceYURT
12 gün önceYEREL HABERLER
14 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.