BİNGÖL GÜNCEL TV – Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını belirleyen Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü’nün imzalandığı törende konuşan Erdoğan, “Kamu çalışanlarına ikramiye dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. kamu çalışanları için asgari ücreti 15 bin liraya çıkarın.” Diğer alanlarda da artışlar olduğunu ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, emekçilerin değerli temsilcileri ve ailelerini dikkate alarak hazırlıklar yaptıklarına değindi. Kamu çalışanları için yüzde 45’lik maaş zammı uygulandığını vurgulayarak, “Kamu çalışanları için asgari ücreti 15 bin liraya çıkarıyoruz” dedi. Erdoğan, diğer kategorilerdeki artışları da açıkladı.
Ayrıca ek ödemeler, sosyal yardım ödemeleri, hizmet süresi ve geri ödemesiz ikramiye gibi diğer hususları artırıyoruz. Bu toplu sözleşmenin işçilerimiz ve kurumlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal refah anlayışıyla işçisinin yanında olduğunu vurgulayarak, “Toplu iş sözleşmesi sürecinin ardından kamu çalışanlarına yüzde 45 zam yapıyoruz” mesajı paylaştı. . Asgari ücret 15.000 TL olarak belirlendi.
BİNGÖL HABERLERİ
3 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
5 gün önceGÜNDEM
6 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.