
Aranan Teröristler listesinde aranan Panzer Kemal kod adlı Medeni Sayılgan, MİT ve Jandarma’nın ortak operasyonu ile Tunceli’nin Pülümür ilçesi ile Bingöl Sınırı kırsalında etkisiz hale getirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesi ile Bingöl Sınırı kırsalında PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile jandarmanın birlikte yürüttüğü operasyonda, PKK’lı 7 terörist öldürüldüğü öğrenildi. Öldürülen teröristlerden birinin terör örgütünün ‘sözde’ Erzurum eyalet sorumlusu ve aranan teröristler listesinde ‘kırmızı kategori’de yer alan Medeni Sayılgan olduğu belirlendi.
Yeri belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye düzenlenen operasyonda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, 7 terörist öldürüldü.
SÖZDE ‘ERZURUM EYALET SORUMLUSU’
Operasyonda öldürülen PKK’lılardan birinin örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Medeni Sayılgan olduğu belirlendi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki geniş çaplı operasyonlarının sürdüğü bildirildi.
AZILI TERÖRİST, 6 ASKER, 2 POLİS VE 1’İ ÖĞRETMEN 2 SİVİLİ ŞEHİT ETMİŞ
Ölü olarak ele geçirilen teröristin yaptığı eylemler de ortaya çıktı. Teröristlerin ele başı kadrosunda bulunan Sayılgan’ın, 31 Mayıs 2010 tarihinde Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığında 6 askerin şehit olduğu saldırının talimatını verdiği, 10 Temmuz 2017 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde trafik polisleri Bayram Bozdoğan ile Hayrettin Mennan’ın şehit edilmesi ile 10 Haziran 2010 yılında Osmaniye’de lojmana düzenlenen saldırıda Teğmen Cumhur Akdağ’ın öğretmen eşi Pınar Akdağ’ın şehit edilmesi eylemlerine katıldığı ortaya çıktı.
O teröristin Amanos dağlarında bir çok orman yangını çıkardığı, maden ocağında bir şoförü şehit ettiği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.
CUDİ DAĞI’NDA PKK’YA HAVA DESTEKLİ OPERASYON
Öte yandan Şırnak’ta, Cudi Dağı’nda tespit edilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında savaş uçakları, teröristlerin olduğu bölgeleri ve kaçış noktalarını bombaladı.
Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı’nda tespit edilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla sabah saatlerinde hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında savaş uçakları, teröristlerin olduğu bölgeleri ve kaçış güzergahlarını bombaladı. Şırnak ile Cizre ve Silopi ilçeleri arasında bulunan, Kuzey Irak sınırı boyunca uzanan Cudi Dağı’ndaki uçakların bonbardımanından sonra dağların üzerine beyaz dumanlar kapladı. Savaş uçaklarının yaptığı sorti ve bombardıman sonrası yaşanan patlamalar ve dumanlar Şırnak merkezden görüldü ve duyuldu.