25 Ekim 2017 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında YÖK’te gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Personel Daire Balkanı Recep Sarıipek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK ve pilot üniversite olarak seçilen diğer üniversitelerin rektörleri katıldı. Toplantıda, proje kapsamında üniversitelerin bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgiler paylaşıldı.
YÖK tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen Üniversitelerin Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite olarak seçilmişti. Alan araştırmaları ve paydaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda program kapsamında belirlenen hedeflere ulaşmak için Üniversitemizde öncelikli olarak “Arı ve Arı Ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” ana temaları pilot çalışma konuları olarak seçilmiş ve bu alanlarla ilgili potansiyel tespiti, Ar-Ge çalışmaları, akademik altyapının geliştirilerek güçlendirilmesi, bölgesel kalkınmaya katkısı gibi birçok konu üzerine detaylı ve bütüncül çalışmalar yapılacaktır.
GÜNDEM
1 gün önceYURT
3 gün önceYEREL HABERLER
5 gün önceYEREL HABERLER
6 gün önceYEREL HABERLER
8 gün önceİLÇE HABERLERİ
14 gün önceGÜNDEM
17 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.