BIST 100
14.329,34 -1,81%
DOLAR
45,0705 0,03%
EURO
52,8575 0,13%
GRAM ALTIN
6.661,16 0,07%
FAİZ
40,86 1,14%
GÜMÜŞ GRAM
106,13 0,23%
BITCOIN
76.282,00 -0,24%
GBP/TRY
61,0257 0,14%
EUR/USD
1,1716 0,03%
BRENT
111,26 2,80%
ÇEYREK ALTIN
10.890,99 0,07%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
10 °

Bingöl’de ‘Afet Risk Azalma Raporu’ hazırlandı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye’nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl ile ilgili ‘Afet Risk Azaltma Raporu’ hazırladı.

Bingöl’de ‘Afet Risk Azalma Raporu’ hazırlandı

BİNGÖL GÜNCEL TV - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nce (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine Emre Bulşu seçildi. Kurul tarafından, Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl ile ilgili ‘Afet Risk Azaltma Raporu’ hazırlandı. Raporda, afet süreçleri, olası deprem durumunda yapılması gerekenlere yönelik öneriler, inşaat, jeoloji, makina, çevre, maden, harita, elektrik ve elektronik mühendisliği, mimarlık, şehir ve bölge planlaması açısından değerlendirmelerin olduğu 83 madde bulunuyor.



Hazırlanan raporla temel amaçlarının depremle ilgili atılacak adımlara ilişkin öneriler sunmak olduğunu ifade eden Bulşu, “Bu çerçevede 83 maddeden oluşan ve ilimizi afete karşı dirençli bir kent haline getirmek için Bingöl Risk Azaltma Raporunu hazırladık. Burada önemli olan hususun güçlü halk örgütlenmeleri olan başta teknik meslek odaları olmak üzere tüm sivil toplum dinamikleriyle kamu koordinasyonun sağlanması ve bu çerçevede ilimizde hazırlamış olduğumuz rapor dikkate alınarak deprem master planının oluşturulması gerektiğini bildirmek istiyoruz” dedi.


[ilgiliMakale icerik_id="8293"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?