1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. Bingöl’e 29 Hekim Müjdesi

Bingöl’e 29 Hekim Müjdesi

Sağlık Bakanlığı’nın 128. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl’deki sağlık kuruluşlarına 22’si uzman, 7’si pratisyen olmak üzere toplam 29 hekim atanacak.

featured

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kura sonucuna göre, Bingöl Devlet Hastanesi’ne 22 uzman hekim ile 7 pratisyen hekim görevlendirilecek. Uzman hekimlerin; Acil Tıp, Adli Tıp, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya ve Tıbbi Patoloji branşlarında hizmet vereceği belirtildi.

Genç Devlet Hastanesi’ne Anesteziyoloji ve Reanimasyon branşında 1 uzman hekimin atanacağı bildirildi. Solhan Devlet Hastanesi’nde ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ile İç Hastalıkları alanlarında 3 uzman hekimin görevlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan, Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Aile Hekimliği branşında 1 uzman hekim, Kiğı Toplum Sağlığı Merkezi’ne de yine Aile Hekimliği alanında 1 uzman hekimin atanacağı kaydedildi.

Yetkililer, yapılan atamalarla birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerine yerinde, hızlı ve etkin erişiminin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bingöl’e 29 Hekim Müjdesi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.