1. Haberler
  2. BÖLGE
  3. Deprem Bölgesinde Yapılandırma Başvuru ve Ödeme Süreleri Uzatıldı

Deprem Bölgesinde Yapılandırma Başvuru ve Ödeme Süreleri Uzatıldı

featured

BİNGÖL GÜNCEL TV – 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yapılandırma başvuru ve ödeme sürelerinin uzatıldığına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği” ile borç yapılandırma sürecine dair yeni düzenlemeler yapıldı.

Başvuru Süresi 28 Şubat 2025’e Kadar Uzatıldı

Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükelleflerin mücbir sebep hali nedeniyle yapılandırma başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar yapabileceği duyuruldu. Ayrıca, yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 31 Mart 2025’e kadar uzatıldı. Bu tarihin resmi tatile denk gelmesi nedeniyle ödemeler, 2 Nisan 2025 Çarşamba günü sonuna kadar gerçekleştirilebilecek.

İkinci Taksit Ödemeleri 30 Nisan 2025’te

İlk taksitlerin ardından borçlular, ikinci taksitlerini 30 Nisan 2025’e kadar ödeyebilecekler. Diğer taksitler ise her ay düzenli olarak takip eden aylarda yapılabilecek.

Tüm Alacaklı İdarelere Başvuru Yapılabilecek

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar için il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi tüm alacaklı idarelerin dairelerine başvuru yapılabilecek. [BGHA]

[ilgiliMakale icerik_id=”24039″]

Deprem Bölgesinde Yapılandırma Başvuru ve Ödeme Süreleri Uzatıldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.