BİNGÖL GÜNCEL TV – DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde artan maden faaliyetlerinin bölgenin doğasını ve su kaynaklarını geri dönülemez şekilde tahrip ettiğini belirterek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Maden Atıkları Selenk Çayı ve Peri Suyu’nu Kirletiyor
Kiğı ilçesindeki Eskikavak’tan Peri Vadisi’ne kadar geniş bir alanda yürütülen maden arama çalışmaları, çevre kirliliği ve su kaynaklarının kirlenmesiyle bölgenin ekosistemine ciddi zararlar veriyor. Hülakü, atık sular ve kimyasal maddelerin Selenk Çayı ve Peri Suyu’na karışarak bölgenin doğal yapısını geri dönülemez şekilde bozduğunu vurguladı. Su kaynaklarının sadece doğa için değil, bölge halkının sağlığı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirten Hülakü, hükümetin bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi.
Soru Önergeleri Meclise Sunuldu
Ömer Faruk Hülakü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yönelik iki ayrı soru önergesi verdi. Hülakü, maden arama faaliyetlerinin doğaya, su kaynaklarına ve bölge halkının sağlığına olan etkilerini sorguladı ve şu soruları yöneltti:
Tarımsal Faaliyetler de Tehdit Altında
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sunduğu önergeyle Hülakü, Kiğı ilçesinde tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin maden arama çalışmaları nedeniyle tehdit altında olduğunu belirtti. Kirlenen su kaynakları ve maden atıklarının tarım alanlarına karışması, bölge halkının geçim kaynaklarını olumsuz etkiliyor. Hülakü, bu bağlamda şu soruları yöneltti:
BİNGÖL
13 gün önceGÜNDEM
23 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBİNGÖL
26 gün önceBİNGÖL
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025BİNGÖL
17 Temmuz 2025www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.