1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. GENÇ HABERLERİ
  4. Sarım Çayı’nda Kayıp: 8 Gündür Aranıyor

Sarım Çayı’nda Kayıp: 8 Gündür Aranıyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde Sarım Çayı’nda akıntıya kapılarak kaybolan 34 yaşındaki Vedat Karabulut’u arama çalışmaları sekizinci gününde de yoğun şekilde sürdürülüyor. Ekipler, çalışmaların etkinliğini artırmak amacıyla çayın akış yönünde değişikliğe giderek su seviyesini düşürmeye çalıştı.

featured

Olay, 14 Haziran tarihinde Genç ilçesine bağlı Sağgöze köyü Kaymaz mezrası ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi arasında bulunan Sarım Çayı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmak için bölgeye giden Vedat Karabulut, serinlemek amacıyla suya girdi. Bir süre sonra karşıya geçmeye çalıştığı esnada güçlü akıntıya kapılan Karabulut gözden kayboldu.

Yaşanan anlara ait cep telefonu görüntülerinin de ortaya çıktığı olayda, Karabulut’un sürüklendiği ve çevrede bulunan arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı görüldü.

Kayıp şahsı bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda ekip katılıyor. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalara; Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı su altı dalgıç ekipleri, Diyarbakır ve Tunceli Jandarma Arama Kurtarma timleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri destek veriyor.

AFAD koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar kapsamında, arama faaliyetlerinin daha verimli yürütülebilmesi için iş makineleriyle Sarım Çayı’nın yönü kısmen değiştirilerek suyun debisi düşürüldü. Tüm ekiplerin katılımıyla bölgede arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sarım Çayı’nda Kayıp: 8 Gündür Aranıyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.