1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. TÜBİTAK’tan Bingöl Üniversitesi’ne Büyük Destek

TÜBİTAK’tan Bingöl Üniversitesi’ne Büyük Destek

featured

BİNGÖL GÜNCEL TV – Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Bulğay, hazırladığı proje ile TÜBİTAK 1001-Spor Araştırmaları Projesi kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projenin başlığı, “Üst düzey badminton sporcularının genetik farklılıkları ile atletik performansları arasındaki ilişkinin araştırılması ve yapay zekâ temelli tahmin algoritmalarının geliştirilmesi” olarak belirlendi.

Proje Detayları

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan proje önerisinin birinci aşaması, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başarıyla tamamlandı. Projenin ikinci aşaması ise TÜBİTAK değerlendirmesinden geçerek desteklenmeye hak kazandı.

Bu önemli proje, badminton sporcularının performansını arttırmayı hedeflerken, aynı zamanda yapay zeka teknolojilerinin spor bilimleri alanında nasıl kullanılabileceğine dair yeni bir perspektif sunmayı amaçlıyor. Doç. Dr. Celal Bulğay ve ekibinin bu çalışması, Türkiye’de spor araştırmalarının gelişimine önemli bir katkı sağlayacak. [BGHA]

[ilgiliMakale icerik_id=”26208″]

TÜBİTAK’tan Bingöl Üniversitesi’ne Büyük Destek
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.