BIST 100
13.808,20 4,89%
DOLAR
45,7039 0,25%
EURO
53,0435 0,01%
GRAM ALTIN
6.630,84 -0,42%
FAİZ
44,24 0,94%
GÜMÜŞ GRAM
111,06 -1,23%
BITCOIN
76.654,00 -0,70%
GBP/TRY
61,6928 0,41%
EUR/USD
1,1643 0,21%
BRENT
103,54 0,94%
ÇEYREK ALTIN
10.841,42 -0,42%
Bingöl Parçalı Bulutlu
Bingöl hava durumu
11 °

ABD’de İran Politikası Çatlağı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC) Direktörü Joe Kent’in İran’a yönelik politikaları gerekçe göstererek görevinden ayrılmasının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arakçi, uluslararası kamuoyunda savaş karşıtı tepkilerin giderek arttığını söyledi.

depositphotos_105898470-stock-photo-republican-presidential-candidate-donald-j
Haber: Bingöl Güncel Tv

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İran’a yönelik tutumuna yönelik eleştirilerin çoğaldığını belirten Arakçi, Avrupa ve ABD’den bazı isimlerin de bu sürece karşı çıktığını ifade etti. Arakçi, söz konusu istifanın bu itirazların somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

İranlı bakan açıklamasında, İran’a karşı yürütülen politikanın haksızlığına dikkat çekerek, uluslararası toplumda benzer tepkilerin artmasının beklendiğini kaydetti. Arakçi, bu sürecin küresel ölçekte daha geniş bir yankı uyandıracağını savundu.

Öte yandan, ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joe Kent’in, İran’a yönelik askeri sürece karşı olduğu gerekçesiyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Kent’in istifa kararında, yürütülen politikalara vicdani olarak destek veremediğini ifade ettiği öğrenildi.

Kent’in açıklamalarında, İran’ın ABD için doğrudan bir tehdit oluşturmadığı görüşünü dile getirdiği ve yürütülen sürecin farklı siyasi etkilerle şekillendiğini savunduğu aktarıldı. Ayrıca Kent’in, savaşın Amerikan kamuoyuna bir fayda sağlamayacağını düşündüğünü belirttiği kaydedildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?