Ağrı’da Şap Tedbiri: Hayvan Borsası 30 Gün Kapatıldı

Ağrı’da bazı bölgelerde şap hastalığının görülmesi üzerine hayvan hareketlerine yönelik tedbirler artırıldı.

featured
Ağrı’da Şap Tedbiri: Hayvan Borsası 30 Gün Kapatıldı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Ağrı’da bazı bölgelerde şap hastalığının görülmesi üzerine hayvan hareketlerine yönelik tedbirler artırıldı. İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun kararıyla Ağrı İl Hayvan Borsası 30 gün süreyle kapatıldı. Karantina kapsamındaki köylerden diğer işletmelere ve hayvan borsasına hayvan sevkiyatına da geçici olarak izin verilmeyecek.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, kentte tespit edilen şap vakalarının ardından hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla tedbir kararı aldı. Bu kapsamda Hayvan Borsası’nın 18 Eylül’den itibaren 30 gün süreyle faaliyet göstermemesi kararlaştırıldı.

Hastalık tespit edilen yerleşim yerleri koruma ve gözetim bölgesi olarak belirlenirken, karantina altındaki köylerden başka işletmelere veya canlı hayvan pazarlarına yapılacak sevkiyatlar da ikinci bir karara kadar durduruldu.

Yetkililer, hayvan yetiştiricilerinden karantina kurallarına uymalarını ve hastalığın yayılmasının önüne geçmek amacıyla işletmelerinde biyogüvenlik önlemlerini eksiksiz uygulamalarını istedi.

AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV 

Ağrı’da Şap Tedbiri: Hayvan Borsası 30 Gün Kapatıldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.