BIST 100
14.587,93 2,72%
DOLAR
44,8593 0,14%
EURO
52,7935 -0,09%
GRAM ALTIN
6.966,26 1,07%
FAİZ
39,24 -1,46%
GÜMÜŞ GRAM
116,50 3,21%
BITCOIN
75.911,00 0,17%
GBP/TRY
60,6672 0,04%
EUR/USD
1,1765 -0,14%
BRENT
90,38 -9,07%
ÇEYREK ALTIN
11.389,84 1,07%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
11 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı: İstanbul’a 6,1 Milyar Dolarlık Ekonomik Kazanç

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı: İstanbul’a 6,1 Milyar Dolarlık Ekonomik Kazanç

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın 8,4 km uzunluğunda olduğunu ve hizmete açılmaya hazırlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu yeni hattın sadece açılışıyla ülkenin ekonomik kazancının 6,1 milyar dolar olacağını belirtti.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı: İstanbul’a 6,1 Milyar Dolarlık Ekonomik Kazanç

BİNGÖL GÜNCEL TV - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan açılış öncesinde, Bakan Uraloğlu, Bakırköy Sahil İstasyonu'nda incelemelerde bulundu ve hatta ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, İstanbul'un kent içi raylı sistem ağının güçlendirilmesine önem verdiklerini ve birçok projeyle şehrin ulaşımını geliştirmeye devam ettiklerini belirtti. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın yanı sıra Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın da İstanbul'un ulaşımını büyük ölçüde iyileştireceğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un modern raylı sistem ağlarıyla donatılmasının hızla devam ettiğini ifade ederek, şehirdeki metro hatlarının toplam uzunluğunun 139,3 kilometreye ulaşacağını söyledi.

Ayrıca, İstanbul'un yanı sıra Türkiye genelinde birçok şehirde raylı sistem projelerinin devam ettiğini ve planlama aşamasında olduğunu da ekledi.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyondan oluştuğunu belirten Uraloğlu, hat sayesinde ulaşım sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını ve şehre ekonomik kazanç sağlayacağını dile getirdi.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek için metro hatlarının daha da genişletilmesi gerektiğini ve İstanbul'un toplam raylı sistem ağının 394,2 kilometreye çıkması gerektiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarının ardından, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Murat Kurum'u göstererek, İstanbul'un daha da gelişmesi için projelerin hayata geçirileceğini vurguladı. [BGHA]

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.