BIST 100
14.321,19 1,53%
DOLAR
46,9807 0,15%
EURO
53,6433 -0,10%
GRAM ALTIN
6.225,55 0,12%
FAİZ
40,75 -0,54%
GÜMÜŞ GRAM
90,48 0,03%
BITCOIN
64.152,00 0,55%
GBP/TRY
62,9939 -0,08%
EUR/USD
1,1416 -0,12%
BRENT
76,01 -0,38%
ÇEYREK ALTIN
10.178,77 0,12%
Bingöl Açık
Bingöl hava durumu
28 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • BESOB Başkanı Kurtaran: “Esnaf Kazanırsa Bingöl Kazanır”

BESOB Başkanı Kurtaran: “Esnaf Kazanırsa Bingöl Kazanır”

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (BESOB) yeni başkanı Mesut Kurtaran, düzenlediği basın toplantısıyla yönetim hedeflerini duyurdu.

kurtaran
Haber: Bingöl Güncel Tv

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (BESOB) yeni başkanı Mesut Kurtaran, düzenlediği basın toplantısıyla yönetim hedeflerini duyurdu. Yaklaşık bir ay önce görevi devralan Kurtaran, yerel basınla buluşmasında şeffaf, çözüm odaklı ve kurumsal iş birliklerine dayalı bir çalışma modeli uygulayacaklarını belirtti.

Kendisini bu göreve getiren tüm delegelere ve üyelere teşekkür eden Kurtaran, üstlendiği sorumluluğun bilincinde olduğunu vurguladı. BESOB çatısı altındaki 6 odaya kayıtlı 4 bin 653 faal üyeye en üst kalitede hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Kurtaran, şehrin ticari hayatını canlandırmak için kamu kurumları, belediyeler, üniversite ve STK'lar ile ortak projeler yürüteceklerini ifade etti.

"Ulusal Zincir Marketler Mahalle Esnafını Zorluyor"

Kentteki yerel işletmelerin ekonomik zorluklarına dikkat çeken BESOB Başkanı Kurtaran, mantar gibi türeyen ulusal zincir marketlerin mahalle esnafına büyük darbe vurduğunu dile getirdi. Şehir ekonomisinin ayakta kalabilmesi için yerel esnafın korunması gerektiğinin altını çizen Kurtaran, Bingöl halkına çağrıda bulunarak alışverişlerinde yerel işletmeleri tercih etmelerini istedi.

Kayıtsız İşletmelere Çağrı ve Mesleki Eğitim Seferberliği

Faaliyet gösterdiği halde odalara kaydı bulunmayan esnafları yasal süreçlerini tamamlamaya davet eden Kurtaran, oda kaydının esnafa kurumsal destek, eğitim ve projelerden yararlanma fırsatı sunacağını belirtti.

Gelecek dönemin en stratejik hedeflerinden birinin nitelikli iş gücü yetiştirmek olduğunu da sözlerine ekleyen Kurtaran, ara eleman açığını kapatmak amacıyla Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak mesleki eğitim projeleri ve çıraklık kursları başlatacaklarını müjdeledi.

"Paramız Bingöl'de Kalsın"

Toplantının sonunda yerel dayanışmanın önemine değinen Kurtaran, "Yerel esnaftan alışveriş yapmak, bu şehrin geleceğine ve kendi komşunuza destek olmaktır. Bingöl’ün parasının yine bu şehirde kalması, hepimizin kazancıdır. Biliyoruz ki esnafımız büyürse, Bingöl büyür" diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?