BIST 100
13.662,75 -1,64%
DOLAR
45,8990 0,07%
EURO
53,4305 0,12%
GRAM ALTIN
6.663,97 0,21%
FAİZ
43,74 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
114,21 0,56%
BITCOIN
75.848,00 -0,20%
GBP/TRY
61,7681 0,24%
EUR/USD
1,1639 0,07%
BRENT
99,58 3,58%
ÇEYREK ALTIN
10.895,58 0,21%
Bingöl Açık
Bingöl hava durumu
11 °

Bingöl Balında Yeni Dönem: Bilal Salcı Projelerini Duyurdu

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Bilal Salcı, Bingöl balının üretimden pazarlamaya kadar yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, hedef fiyatın 2 bin TL olduğunu açıkladı; şeffaf yönetim, uluslararası iş birlikleri ve marka koruma projeleriyle sektörde yeni bir dönem başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Foto_1772412751
Haber: Bingöl Güncel Tv

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nde Mart ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde başkan adaylığını açıklayan Bilal Salcı, Bingöl balının üretimden pazarlamaya kadar yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Mevcut yönetimi eleştiren Salcı, birlikte şeffaf ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini belirtti.

17 Mart 2022’de gerçekleştirilen son genel kurulun ardından yeniden seçime gitmeye hazırlanan birlikte adaylığını duyuran Salcı, Bingöl’de arıcılık sektörünün yeterince etkin yönetilmediğini savundu. Kentteki kovan ve üye sayısına ilişkin sağlıklı verilerin kamuoyuyla paylaşılmadığını öne süren Salcı, “Üreticiye ve kamuoyuna açık, düzenli ve güvenilir veri sunulması gerekiyor” dedi.

‘HEDEF FİYAT 2 BİN TL’

2025 yılı için bal üretim maliyetinin kilogram başına 325 TL olarak açıklandığını ifade eden Salcı, bazı alım fiyatlarının bunun altında kaldığını söyledi. Bingöl balının Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi’ne sahip olduğunu hatırlatan Salcı, kilogram başına 2 bin TL hedef fiyat belirlediklerini kaydetti. Üreticinin artan maliyetler karşısında zorlandığını dile getiren Salcı, sürdürülebilir bir fiyat politikası oluşturulması gerektiğini belirtti.

‘BİNGÖL BALI KORUMA ALTINA ALINACAK’

Bingöl balının marka değerinin korunması için hukuki ve kurumsal adımlar atacaklarını aktaran Salcı, “Bingöl balı adı altında farklı ürünlerin satışına karşı denetim mekanizmasını güçlendireceğiz” diye konuştu. Kentte üretilen bal miktarının doğru planlama ve pazarlama stratejileriyle daha yüksek katma değere dönüştürülebileceğini ifade etti.

‘ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ PLANLANIYOR’

Çin’de kovan başına bal veriminin daha yüksek olduğunu belirten Salcı, bu ülkeyle teknik iş birliği ve kardeş şehir projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Avrupa pazarına yönelik satış ve tanıtım merkezleri kurmayı planladıklarını dile getirdi.

‘KAPSAYICI PROJELER HAZIR’

Turizm, eğitim, çevre, pazarlama ve tanıtım alanlarında çeşitli projeler hazırladıklarını anlatan Salcı, “Bal Damlası”, “Bingöl Arıcılık Belgeseli”, “Bingöl Balı Hijyen”, “Bingöl Geven Çiçeği Festivali” ve “Bingöl Balı Koruma” başlıkları altında çalışmalar yürütmeyi planladıklarını söyledi. Türkiye genelinde çevre ödülleri verilmesine yönelik bir organizasyon hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?