1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. Bingöl Üniversitesi Akademisyenleri, Dünya Çapında İlk 500’de

Bingöl Üniversitesi Akademisyenleri, Dünya Çapında İlk 500’de

Bingöl Üniversitesi’nden İki Bilim İnsanı, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

featured

Elsevier ve Stanford University tarafından yayımlanan en etkili bilim insanları listesine, Bingöl Üniversitesi’nden iki akademisyen girmeyi başardı. Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Prof. Dr. Veysel Turan, Ağustos 2025 güncellemesiyle yayımlanan “Standartlaştırılmış Alıntı Göstergelerine Dayalı Bilimsel Yazar Veritabanları” sonuçlarına göre dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı.

Bingöl Üniversitesi’nden Dünya Çapında Başarı

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Veysel Turan ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, bu prestijli listede, etkili bilim insanları olarak kendilerine yer buldu. Prof. Dr. Ramazan Solmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından hazırlanan raporda Bingöl Üniversitesi adına listedeki %2’lik dilimde yer almasının gurur verici olduğunu belirtti.

Türkiye’nin İlk 100’ü ve Dünya Çapında İlk 500

Prof. Dr. Solmaz, ayrıca yıllık etki kategorisinde Türkiye genelinde ilk 100’de, enerji alt kategorisinde ise dünya çapında 343.394 araştırmacı arasında ilk 500’de yer almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı. Bu başarı, Bingöl Üniversitesi için uluslararası bilim dünyasında önemli bir yer edinildiğini gösteriyor.

 

Bingöl Üniversitesi Akademisyenleri, Dünya Çapında İlk 500’de
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!