BIST 100
14.487,73 -0,69%
DOLAR
44,8726 0,03%
EURO
52,8745 0,15%
GRAM ALTIN
6.923,26 -0,62%
FAİZ
39,62 0,97%
GÜMÜŞ GRAM
114,83 -1,43%
BITCOIN
75.223,00 0,75%
GBP/TRY
60,7466 0,13%
EUR/USD
1,1778 0,11%
BRENT
95,59 5,76%
ÇEYREK ALTIN
11.319,36 -0,62%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
9 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Bingöl Üniversitesi’nde Damızlık Hayvancılık Toplantısı Yapıldı

Bingöl Üniversitesi’nde Damızlık Hayvancılık Toplantısı Yapıldı

unnamed

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl Üniversitesi’nde, Bingöl İli Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlık ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Genel Sekreter Doç. Dr. Veysel Turan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Yüksel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nusret Özbay, Büyükbaş Damızlık Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Doğan Koç, Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba ve Bingöl Et ve Süt Kurumu Şefi Hüseyin Altın katıldı.

Toplantının gündeminde Bingöl’ün hayvancılık potansiyeli, damızlık hayvan yetiştiriciliği ile ilgili yürütülen çalışmalar, sektörde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri yer aldı. Katılımcılar, üniversite ve sektör işbirliğiyle bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı ve gelişimini desteklemeyi amaçlayan adımlar üzerinde durdu.

Toplantıda, hayvancılık sektöründe karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olan üretim ve çoban sıkıntısına çözüm önerileri sunuldu. Üreticilerin desteklenmesi, modern hayvancılık teknikleriyle ilgili eğitimlerin yaygınlaştırılması, gençlerin çobanlık mesleğine teşvik edilmesi ve sosyal güvence sağlanması gibi konular ele alındı. Bingöl Üniversitesi’nin, yakında kurulması planlanan “DAP Çiftçi Eğitim Merkezi” ve "Sürü Yönetim Eğitimi" gibi programlarla bu sürece katkı sağlayacağı ifade edildi.

Bingöl’ün önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Bingöl Balı’nın pazarlama stratejisi de toplantıda gündeme geldi. Bingöl Balı’nın pazar payını artırmak için e-ticaret platformlarının etkin bir şekilde kullanılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Bingöl Üniversitesi’nin bal üreticilerine rehberlik edebileceği, ürün kalitesinin geliştirilmesi ve tanıtım konusunda eğitim desteği sağlayabileceği ifade edildi. [BGHA]


[ilgiliMakale icerik_id="24918"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?