BIST 100
14.291,32 -0,58%
DOLAR
44,9251 0,07%
EURO
52,6969 -0,11%
GRAM ALTIN
6.838,29 0,40%
FAİZ
40,28 1,00%
GÜMÜŞ GRAM
112,49 1,66%
BITCOIN
78.813,00 4,08%
GBP/TRY
60,7025 -0,05%
EUR/USD
1,1730 -0,12%
BRENT
100,57 2,12%
ÇEYREK ALTIN
11.180,61 0,40%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
13 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Bingöl Üniversitesi’nde İslami İlimler Fakültesi “Söyleşi” Programı düzenlendi

Bingöl Üniversitesi’nde İslami İlimler Fakültesi “Söyleşi” Programı düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Bingöl Üniversitesi’nde “Söyleşi” Programında Konuşmacı Olarak Yer Aldı

Bingöl Üniversitesi’nde İslami İlimler Fakültesi “Söyleşi” Programı düzenlendi

BİNGÖL GÜNCEL TV - İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Söyleşi" programına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı. Programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agâh, akademisyenler ve öğrenciler de katılım gösterdi.

Program, İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konuşmasında Prof. Dr. Saffet Köse, "Biz çok şerefli bir görevi yerine getiriyoruz. Bir hocama sormuştum; 'Bu tecrübe ve bilgi üzerine Cenâb-ı Allah sorsa kulum seni yeniden yaratsam ne istersin benden diye ne dersiniz?' Hocam dedi ki ben yine aynen böyle Allah yolunda çalışmayı isterdim. Bana da aynı soru sorulsa ben de aynı cevabı verirdim. Allah'ın diniyle meşgul olmaktan, Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir görevini yerine getirmekten daha şerefli bir makam olduğuna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Köse, konuşmasında ayrıca zorlu süreçlerden geçtiklerini belirtti. Eğer bugün tekrar o zorlukları yaşayarak bu noktaya gelmek gerekiyorsa, yine aynı zorlukları göze alarak gelmeyi tercih edeceğini vurguladı. Ayrıca akademisyenlerin ve öğrencilerin bu ruhu yaşayarak özverili bir şekilde çalışmaları gerektiğine değindi.

İlim tahsili sırasında yapılan işin ne kadar değerli olduğunun farkında olunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Köse, "Bu çok değerli bir şeydir. Maalesef fazlaca dünyevileştik. Bağlanmak diye bir duygu var bizde; sevdiğimiz, bildiğimiz, kıymet verdiğimiz birine bağlanıyoruz. Bu önemli bir şeydir. Allah'ın insanın içine yerleştirdiği gizemli bir duygudur" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agah, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse'ye bir plaket takdim etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?