BİNGÖL GÜNCEL TV – Vali Usta, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak amacıyla suç ve suç örgütleriyle mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Farklı tarihlerde meydana gelen ve birbiriyle ilişkili olduğu düşünülen silahlı saldırılara dair açıklama yapan Vali Usta, şunları dile getirdi.
“İlimizde 17 Ocak 2024 tarihinde bir kişinin silahla yaralanması, aynı tarihte iş yerlerine ve araçlara yönelik silahlı saldırılar, 20 Ocak 2024 tarihinde iş yerine silahlı saldırılar, 7 Şubat 2024 ve 17 Şubat 2024 tarihlerinde 6136 sayılı Kanun’a muhalefet, 12 Şubat 2024 tarihinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı tehdit olaylarının ardından Bingöl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir inceleme başlatılmıştır. Bu olaylar, daha önce 29 Ağustos 2023’te meydana gelen 6136 sayılı Kanun’a muhalefet, 31 Ağustos 2023 tarihinde genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, 6136 sayılı Kanun’a muhalefet ve mala zarar verme, 27 Eylül 2023 tarihinde genel güvenliği kasten tehlikeye sokma olaylarıyla birlikte değerlendirilmiştir. 2024 yılında gerçekleşen olaylar, 2023 yılındaki olaylarla birleştirildiğinde birbiriyle ilişkilendirilmiş ve olaylara karışan şahısların birlikte hareket ettiği tespit edilmiştir. Ön çalışmalar sonucunda olayların kalabalık gruplar arasında meydana geldiği, olay yerinde çok sayıda boş kovan ve isabetin olduğu ve olaylarla doğrudan ilişkisi olmayan kişilerin de araç ve iş yerlerinde zarar gördüğü belirlenmiştir.”
Vali Usta, olaylarla ilgili özel bir ekip kurulduğunu ve 650 saatten fazla kamera görüntüsünün incelendiğini açıkladı. Ayrıca, şüpheli şahısların araç plakalarının tespit edilerek kimlik ve adres bilgilerinin belirlendiğini ifade etti.
Operasyonlarla ilgili bilgi veren Vali Usta, şunları söyledi:
“Olaya karışan şahısların araçları, iş yerleri ve adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar ve il merkezinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında 1 adet Kaleşnikof adıyla bilinen AK-47 uzun namlulu tüfek, 2 adet AK-47 uzun namlulu tüfek şarjörü, 1 adet hücum yeleği, 98 adet 7.62 mm çapında fişek, 3 adet ruhsatsız 9 mm tabanca, 1 adet ruhsatsız 7.65 mm tabanca, 5 tabanca şarjörü, 80 adet 9 mm fişek, 7 adet 7.65 mm fişek, 2 av tüfeği, 18.5 gram narkotik madde, 1 özel üretim bıçak ve 8 cep telefonu ele geçirilmiştir. Toplamda 12 şüpheli hakkında işlem başlatılmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Bingöl Valiliği olarak, emniyet ve jandarma birimleriyle birlikte halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.”


Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan’ın da katılımıyla ‘Genel Güvenlik ve Asayiş’ konulu bir basın açıklaması düzenledi.








