Bingöl’de akaryakıt fiyatları yükseldi: Motorin 100 TL sınırında

Akaryakıt fiyatlarında vergi düzenlemeleriyle birlikte yeni dönem başladı. Motorin ve LPG otogaz fiyatlarında artış pompaya yansırken, benzinde uygulanması beklenen yüksek tutarlı ÖTV artışı kademeli hale getirildi.

featured
Bingöl’de akaryakıt fiyatları yükseldi: Motorin 100 TL sınırında Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Akaryakıt fiyatlarında vergi düzenlemeleriyle birlikte yeni dönem başladı. Motorin ve LPG otogaz fiyatlarında artış pompaya yansırken, benzinde uygulanması beklenen yüksek tutarlı ÖTV artışı kademeli hale getirildi. Bingöl’de ise 1 Ekim itibarıyla akaryakıt fiyatları istasyonlara göre değişmekle birlikte yeni seviyelere ulaştı.

Akaryakıtta uygulanan eşel mobil sisteminin sona ermesinin ardından ÖTV tutarlarında yapılan değişiklikler pompa fiyatlarına yansımaya başladı. Motorinde litre başına 3,60 TL’lik, LPG otogazda ise yaklaşık 1,45 TL’lik artış gerçekleşti.

BENZİNDE ARTIŞ KADEMELİ UYGULANACAK

Benzinde tek seferde yüksek miktarlı fiyat artışı yerine, ÖTV düzenlemesinin aşamalı olarak uygulanması kararlaştırıldı. Buna göre benzin için belirlenen ÖTV tutarının ekim, kasım ve aralık aylarında kademeli şekilde artırılması öngörülüyor.

Bu uygulamayla birlikte ekim ayında tüketiciye yansıyacak artışın, tek seferde yapılması beklenen toplam artıştan daha düşük olması sağlanırken, sonraki aylarda yeni vergi artışları gündeme gelecek.

MOTORİNDE 100 TL SINIRI

Motorindeki ÖTV tutarının ekim ayında artırılmasıyla birlikte pompa fiyatlarında da yükseliş yaşandı. Yapılan vergi değişikliğinin KDV etkisiyle birlikte litre fiyatına yaklaşık 3,60 TL olarak yansıdığı belirtildi.

Bingöl’de 1 Ekim 2026 itibarıyla bazı istasyonlarda motorinin litre fiyatı 99,90 TL seviyesine ulaşırken, istasyon ve dağıtıcı firmaya göre farklı fiyatlar görülebiliyor.

BİNGÖL’DE GÜNCEL FİYATLAR

Bingöl’de 1 Ekim tarihli pompa verilerinde fiyatların dağıtıcı firmalara göre değiştiği görülüyor. Petrol Ofisi verilerinde benzin 87,10 TL, motorin 99,90 TL ve LPG otogaz 37,54 TL seviyesinde bulunuyor. Diğer istasyonlarda ise farklı fiyatlar uygulanabiliyor.

Bu nedenle sürücülerin yakıt alırken istasyon bazındaki güncel fiyatları kontrol etmesi gerekiyor.

LPG’DE DE FİYAT ARTTI

LPG otogazda da ÖTV tutarındaki değişiklikle birlikte pompa fiyatları yükseldi. Bingöl’de 1 Ekim itibarıyla LPG fiyatları istasyon ve markaya göre değişirken, bazı pompalarda 37 TL’nin üzerinde fiyatlar görülüyor.

BENZİNDE KASIM VE ARALIK ARTIŞLARI GÜNDEMDE

Benzindeki ÖTV düzenlemesinin kademeli uygulanması nedeniyle sürücüleri önümüzdeki aylarda da yeni fiyat değişiklikleri bekliyor. Ekim ayındaki uygulamanın ardından kasım ve aralık aylarında ÖTV tutarlarının yeniden artırılması planlanıyor.

Akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemdeki seyrinde ÖTV düzenlemelerinin yanı sıra petrol fiyatları, döviz kuru ve dağıtım maliyetlerindeki değişiklikler de etkili olacak.

Bingöl’de de bu gelişmelere bağlı olarak pompa fiyatlarının istasyon ve dağıtıcı firmalara göre değişiklik göstermesi bekleniyor.

AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV

 

Bingöl’de akaryakıt fiyatları yükseldi: Motorin 100 TL sınırında
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.