

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) başkanlık seçimleri tamamlandı. Yıllardır görevde bulunan Ali Bayram’ın başkanlığı sona ererken, yeni başkan Mesut Kurtaran oldu.
Toplam 54 delegenin bulunduğu genel kurulda 53 delege oy kullandı. Üç adayın yarıştığı seçimde Mesut Kurtaran 22 oy alarak başkanlığa seçildi. Mevcut başkan Ali Bayram 17 oyda kalırken, diğer aday Selahattin Alparslan ise 14 oy aldı.
Seçim süreci, esnaf camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşirken, demokratik ve saygılı bir ortamda tamamlandı. Sonuçların açıklanmasının ardından birlik başkanlığında yeni bir dönem başlamış oldu.
Yarım asrı aşan bir süredir görevde bulunan Ali Bayram’ın 51 yıllık başkanlık dönemi de bu seçimle birlikte sona erdi. Uzun yıllar boyunca esnaf teşkilatına liderlik eden Bayram, Bingöl’de esnaf örgütlenmesinde önemli bir rol üstlenmişti.
Seçimlerin ardından esnaf temsilcileri, yeni başkan Mesut Kurtaran’a başarı dileklerini ileterek, yeni dönemin Bingöl esnafı için hayırlı olmasını temenni etti.

