1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. Bingöl’de Gazetecilere AI Eğitimi

Bingöl’de Gazetecilere AI Eğitimi

Bingöl’de medya sektörüne yönelik önemli bir eğitim programı hayata geçirildi. Ulusal ve yerel basın temsilcileri ile kamu kurumlarında görev yapan basın sorumlularına yönelik hazırlanan “Yapay Zeka Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi” başladı.

featured

Bingöl Basın Konseyi koordinasyonunda ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla düzenlenen eğitim, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştiriliyor. Programın temel hedefi, medya çalışanlarının dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamalarını desteklemek ve yapay zeka teknolojilerini mesleki üretim süreçlerine entegre etmelerini sağlamak.

Eğitimin ilk gününde, alanında uzman eğitmen Gökhan Su tarafından katılımcılara yapay zekanın gelişim süreci, etkili prompt (komut) yazımı ve güncel yapay zeka araçlarının kullanımı üzerine kapsamlı bilgiler aktarıldı. Teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı çalışmalarla da katılımcıların pratik becerileri güçlendirildi.

İki gün sürecek program boyunca, basın mensuplarının dijital araçlar aracılığıyla daha hızlı, verimli ve kaliteli içerik üretme yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi.

Bingöl’de Gazetecilere AI Eğitimi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.