BIST 100
14.587,93 2,72%
DOLAR
44,8593 0,14%
EURO
52,7935 -0,09%
GRAM ALTIN
6.966,26 1,07%
FAİZ
39,24 -1,46%
GÜMÜŞ GRAM
116,50 3,21%
BITCOIN
74.727,00 -1,40%
GBP/TRY
60,5655 -0,13%
EUR/USD
1,1738 -0,36%
BRENT
90,38 -9,07%
ÇEYREK ALTIN
11.389,84 1,07%
Bingöl Hafif Yağmur
Bingöl hava durumu
9 °

Bingöl’de ‘Hastane Sınıfı’ açıldı

Bingöl’de sağlık problemleri nedeniyle depremzedeler, evde ya da hastanede tedavi gören öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ’Hastane Sınıfı’ açıldı.

Bingöl’de ‘Hastane Sınıfı’ açıldı

BİNGÖL GÜNCEL TV - Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için başlatılan ‘Hastane Sınıfı' Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kuruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde açılan hastane sınıfında, tedavi gören okul öncesi ve ilkokul 3'üncü sınıf öğrencileri artık eğitimlerinden geri kalmayacak.

Eğitimin dışında hiçbir öğrenci kalmayacağını belirten,” İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Bakanımız ve valimizin talimatları doğrultusunda her ilde bir hastane sınıfının açılması gerektiği noktasında bir mesaj gelmişti, bizde bunu hemen hayata geçirmek için sağlık il müdürümüzle birlikte, bu konuyu paylaştık sağ olsun yakından ve sıcak bir şekilde ilgilendi ve çok kısa sürede bu ortamı oluşturduk. Bingöl adına tarihi bir gün yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz bu ilk çalışmada aynı zamanda bunu yaparken de temel felsefemiz, bakış açımız, eğitimin dışında hiçbir öğrenci kalmayacak. Bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burası bir hastane ortamı burada hem depremzede çocuklarımız var hem de uzun soluklu olarak burada tedavi gören çocuklarımız var bunların eğitim dışında kalmaması lazımdı. Dolayısıyla bu girişimi başlattık,  çocuklarımız burada eğitime, öğretime devam ediyorlar. Tabi sayı burada bir çalışma değil burada aslında nerede bir öğrenci varsa biz oradayız.” dedi.



Konuşmalarına şöyle devam eden Yücel,” Deprem bölgesinde bulunan çocuklarımıza yönelik, 300 tane gönüllü öğretmenimiz şuan sahada onlara eğitim veriyorlar. Kısaca burada ne kadar öğrencimiz varsa sadece bu deprem anında değil bu sınıfımız daima açık olacak, bundan sonra hastane burada olduğu müddetçe burada tedavi gören çocuklarımıza yönelik eğitimlerine devam edeceklerdir. ”şeklinde konuştu.


[ilgiliMakale icerik_id="7412"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?