

BİNGÖL GÜNCEL TV - Vali Usta, Bingöl’ün huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Vali Usta, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 1-29 Şubat tarihleri arasında il genelinde yapılan çalışmalarda şu verileri paylaştı:
- Aranan şahısların yakalanması kapsamında toplam 202 şahıs yakalandı, 70 şahıs tutuklandı.
- Asayiş suçları kapsamında 56 hırsızlık olayı aydınlatıldı, 156 şahıs yakalandı, 1 şahıs tutuklandı.
- Umuma açık işyerlerine yapılan denetimlerde 40 işyerine toplam 17 bin 404 lira idari para cezası uygulandı.
- Olaylar esnasında 30 silah, 1 adet çalıntı araç, 1 adet motosiklet, 1 adet üç tekerlekli seyyar araba, 4 adet araç hoparlörü, muhtelif inşaat malzemeleri ve toplam 500 metre bakır kablo ile 8 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi.
- Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında toplam 20 olay meydana geldi, 14 şüpheli gözaltına alındı.
- Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 71 olay meydana geldi, 91 şüpheli yakalandı, 8 şüpheli tutuklandı. 43 kilo 479 gram esrar, 11,57 gram metamfetamin, 4 adet ekstazi, 2 adet sentetik hap ele geçirildi.
- Trafik suçları kapsamında 44 bin 254 araç kontrol edildi, bin 612 sürücü ve 2 bin 438 aracın tescil plakasına olmak üzere toplam 4 bin 50 adet cezai işlem uygulandı. Ayrıca, 68 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 63 vatandaş yaralandı ve 1 vatandaş hayatını kaybetti.
- Göçmen kaçakçılığıyla suçlarla mücadele kapsamında 5 olay meydana geldi, 2 göçmen kaçakçısı organizatörü tutuklandı, 15 düzensiz göçmen yakalandı.
Vali Usta, yapılan operasyonlar ve denetimlerin devam edeceğini ve Bingöl’deki huzur ve güvenliğin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. [BGHA]
`Bingöl`ün Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı`#TürkiyeninHuzuru
📍Bingöl Valiliği https://t.co/czee3TcfKf
— Ahmet Hamdi USTA (@ahusta07) March 6, 2024
