

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım işgallerine karşı ortak denetim yaptı. Özellikle Özgürlük, İnönü, Genç, Kültür, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Üniversite caddelerinde yapılan denetimlerde, ekipler iş yerlerini tek tek gezerek esnafa “Kaldırımlar yayalarındır” mesajı verdi.
Kaldırımları işgal eden masa, sandalye ve ürünlere müdahale eden ekipler, esnafa yasal uyarılarda bulundu. Yayaların günlük yaşamını zorlaştıran işgallerin sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çeken ekipler, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kentteki kaldırım işgallerine yönelik denetimler periyodik olarak devam edecektir. Günlük yapılan kontrollerde birçok esnafa uyarılar yapılmış ve yasal tebligatlar gerçekleştirilmiştir. İkinci denetimde halen işgale devam eden esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacaktır. Şehir esnafımızın bu konuda daha duyarlı davranacağına inanıyoruz. Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle işgallere yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” denildi.[BGHA]
[ilgiliMakale icerik_id="30451"]
