BİNGÖL GÜNCEL TV – Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yücel, “Yeşilyurt Ortaokulunun ‘Tarladan Sofraya Bostan Elçileri’ projesi, 4004 Tübitak Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında ilimiz genelinde üçüncü, il merkezinde kabul edilen tek proje olma özelliğini taşıyor. Emekleri için proje yürütücüsü Hilal Özercan öğretmenimize ve Okul Müdürü Ali Alın’a teşekkür etmek istiyorum. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projeye akademisyen desteği sağlamış ve uygulama bahçelerini kullanıma açmıştır. Katkılarından dolayı Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne ve Ziraat Fakültesi Dekanlığına teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında taşımalı eğitim merkezi olan ortaokullardan seçilen öğrencilerin tarımsal etkinliklere katılacağını ifade eden Yücel, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz ayrıca atık maddelerden kompost ve gübre üretimi yapmayı öğrenecekler. Bu öğrencilerimiz gördükleri iyi uygulamaları köylerinde de yaygınlaştıracaklar. Bu projenin sürdürülebilirliği açısından hedef kitlenin ne kadar isabetli seçildiğini gösteriyor. Köy Yaşam Merkezleri projesinin hayata geçirildiği bir dönemde köylerimizin istifade edebileceği ve çevresel sürdürülebilirliği olan projeler bilhassa önem arz ediyor.”
30 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK
Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Ali Alın ise, projenin 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında Bingöl merkezde gerçekleştirileceğini belirterek, “Projenin amacı; kırsal bölgede doğayla içi içe yaşayıp geçimlerini tarımla sağlayan öğrencilerin bahçe bitkileri ve doğal kaynakları kullanma alanlarında bilimsel yöntem ve teknikleri kullanma farkındalığını artırmaktır. Tarımda verimsizliğe sebep olan geleneksel yöntemlerden ziyade değişen iklim koşullarına uygun yöntemlerle tarımda sürdürebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir. Bunu doğaya ve doğal kaynaklara zarar vermeden bilinçli bir şekilde yapılması amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında belirlenen etkinlikler, hedef kitlenin duyusal ve bilişsel özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Eğitimler Bingöl Üniversitesinde görevli akademisyenler tarafından verilecektir. Eğitimlerin hepsi uygulama bahçelerinde ve atölyelerde yapılarak gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda eğitimler dramayla desteklenerek keyifli, eğlenceli ve kalıcı olacak şekilde planlanmıştır.
Projenin Hedef kitlesi, taşımalı eğitim merkezi olan ortaokullardan 7. ve 8.sınıfta okuyan 15 kız ve 15 erkek olmak üzere 30 öğrenciden oluşmaktadır. Öğrenciler 10 farklı köyden seçilecektir. Amaç; projeyle elde edilen kazanımlar ve iyi tarım uygulamalarının tarım elçileri vasıtasıyla yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Öğrencilerin öğrendiklerini kendi bostanlarında uygulama fırsatına sahip olmaları projenin kalıcılığı ve sürdürebilirliği açısından çok önem arz etmektedir.
Proje kapsamında planlanan etkinlikler alanında uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilecektir. Bahçe bitkilerin yetiştirilmesi ve bakımı, fide ekimi, sebzelerin hasadı, tasarruflu su kullanımı ve atıklardan kompost ve gübre üretimi etkinlikleri Bingöl Üniversitesinde görevli olan üç akademisyen tarafından gerçekleştirilecektir. Drama çalışmalarını okulumuzda görevli Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda Şehr-i Bingöl Tiyatro oyuncusu tarafından yaptırılacaktır. Geri dönüşüm malzemelerin kullanım ve tasarım etkinliğini ise okulumuzda bu alanda uzman ve gerekli sertifikaya sahip öğretmenimiz tarafından verilecektir.
Proje boyunca toplam on dört etkinlik beş güne yayılarak planlanmıştır. Bu süre boyunca öğrencilerin ulaşım, yemek ve kişisel ihtiyaçları eksizsiz karşılanacaktır” dedi.
EKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önceGÜNDEM
12 gün önceEKONOMİ
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.