Bingöl’de Okullarda Deprem Tatbikatı!

Bingöl’de 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okullarda eş zamanlı deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Bingöl Fen Lisesi’nde düzenlenen tatbikata Vali Cahit Çelik de katılırken, öğrenciler deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi.

featured
Bingöl’de Okullarda Deprem Tatbikatı! Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Valilik koordinasyonunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, AFAD ve Bingöl Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenciler önce deprem sırasında uygulanması gereken “Çök-Kapan-Tutun” hareketini yaptı. Ardından belirlenen tahliye güzergâhlarını izleyen öğrenciler, okul binalarından çıkarak güvenli toplanma alanlarına geçti.

YARALI KURTARMA VE YANGINA MÜDAHALE UYGULAMASI

İl merkezindeki okullarda eş zamanlı yürütülen çalışmalarda, tahliyenin yanı sıra yaralı kurtarma ve yangına müdahale aşamaları da uygulandı. Tatbikatlarla öğrencilerin afet anında doğru hareket etme becerilerinin geliştirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlandı.

Tatbikata Vali Cahit Çelik’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir, AFAD İl Müdürü Atilla Uzun ve İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel katıldı. Çalışmalarda AFAD, UMKE, MEB AKUB ve belediye itfaiye ekipleri de görev aldı.

“AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Bingöl’ün deprem riski taşıyan bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken Vali Cahit Çelik, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve doğru davranış alışkanlıklarının küçük yaşlarda kazanılmasının önemini vurguladı. Çelik, gerekli tedbirlerin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV 

Bingöl’de Okullarda Deprem Tatbikatı!
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter