Bingöl’de Orman Yangınlarına Karşı Temizlik Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın liderliğinde sürdürülen “Orman Benim” kampanyası, Bingöl’de öğrencilerin aktif katılımıyla devam ediyor. Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bingöl Şehitlik Anıtı’nın yakınındaki çamlık alanda düzenlenen etkinlik, çöp toplama ve ağaçlarda alt dal budaması gibi faaliyetlerle gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşları ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin desteklediği etkinlik, orman yangınlarının olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlıyor. Ormanlardaki çöp ve atıkların yangınlara neden olan potansiyel tehlikelerine dikkat çekilerek, temizlik çalışmalarıyla orman yangınlarının önlenebilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Engin Tok, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve öğretmenler de katıldı.

Ömer Faruk Ünlü, “Bugün arkadaşlarımla birlikte bu ormana geldik ve bir sürü atık şişe bulduk. Orman yangınlarına neden olabilecekleri için onları topladık. Lütfen ormanlarımızı koruyalım ve şişe atmayalım.”

Güney Umut Savuş ise şunları söyledi: “11 yaşındayım ve çevremizi temiz tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Etrafa çöp ve cam şişeler atmak doğadaki hayvanlara zarar veriyor ve biyoçeşitliliğin azalmasına sebep oluyor. Arkadaşlarımla birlikte buraya gelip doğayı temiz tutmak için çöp topluyoruz. Lütfen hep birlikte dünyamızı temiz tutalım.” [BGHA]

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.