

Bingöl'de etkisini artıran sıcak hava dalgası, üretim maliyetlerindeki yükseliş ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, sebze ve meyve fiyatlarını artırdı. Pazarlarda ve manav tezgâhlarında birçok ürüne peş peşe zam gelirken, vatandaşlar artan gıda fiyatları nedeniyle alışveriş yapmakta zorlandıklarını belirtti.
Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar tarımsal üretimi olumsuz etkilerken, Bingöl'de de ürün arzındaki azalma fiyatlara yansıdı. Üretim maliyetlerinin yükselmesi ve hasat dönemindeki verim kayıpları nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında dikkat çeken artışlar yaşandı.
Fiyat artışlarında yalnızca üretim maliyetleri değil, akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle yükselen nakliye giderleri de etkili oldu. Ürünlerin üretim bölgelerinden Bingöl'e taşınma maliyetinin artması, tezgâhlardaki etiketlerin kısa sürede değişmesine neden oldu.
Pazarcı esnafı, fiyatların artık haftalık değil, neredeyse günlük olarak güncellendiğini ifade ederken, vatandaşlar ise özellikle temel tüketim ürünlerindeki artışların aile bütçelerini zorladığını söyledi.
Mevsim Manav Güncel Fiyat Listesi
| Ürün | Fiyat (TL) |
| Roka | 9,99 |
| Domates | 17,99 |
| Salatalık | 26,99 |
| Patlıcan | 26,99 |
| Beyaz Lahana | 29,99 |
| Yeşil Kapya Biber | 39,99 |
| Kırmızı Kapya Biber | 49,99 |
| Yerli Domates | 49,99 |
Marka Manav Güncel Fiyat Listesi
| Ürün | Fiyat (TL) |
| Domates | 14,99 |
| Maydanoz | 12,99 |
| Roka | 12,99 |
| Karpuz | 19,99 |
| Kavun | 49,99 |
| Yeşil Kapya Biber | 34,99 |
| Erik | 29,99 |


