1. Haberler
  2. BİNGÖL
  3. Bingöl’de Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 283 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bingöl’de Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 283 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bingöl'de kar yağışı dün itibarıyla etkisini göstermeye başladı. Kent merkezinin bazı kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Kar nedeniyle 283 köy yolu geçilmez hale geldi.

BİNGÖL GÜNCEL TV – Meteoroloji Dairesi’nin uyarısının ardından kar yağışı tüm bölgede olduğu gibi Bingöl’de de etkisini göstermeye başladı. Dün başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. Kent merkezinin bazı kesimlerinde kalınlığı 30 santimetreyi aşan kar, tüm kenti beyaza boyadı. Karlıova ilçesi gibi yüksek rakımlı bölgelerde kar derinliği 1 metreye ulaştı.

Etkili kar yağışının ardından Bingöl Belediyesi ekipleri ana cadde ve mahallelerde kar temizleme çalışmalarını hem gece hem de sabahın erken saatlerinde sürdürdü.

“Kar 283 köy yolunu ulaşıma kapattı”

Bingöl genelinde kar yağışının ardından İl Özel İdaresi hizmet ağı içerisindeki toplam 283 köy yolu ulaşıma kapatıldı. Kar nedeniyle kent merkezine bağlı toplam 78 köy, Adaklı’da 32 köy, Genç’te 59 köy, Karlıova’da 38 köy, Kiğı’da 25 köy, Solhan’da 23 köy, Yayladere’de 20 köy ve İlçede 8 köyde yağışlar görüldü. Yedisu da etkilendi ve toplam 283 köy yolu ulaşıma kapatıldı.

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun çalışma başlattı. [BGHA]

Bingöl’de Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 283 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 6 Ağustos 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!