

Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan ve Ordu Bölgesi hakemlerinden Cantürk Kılıç’ın yönettiği karşılaşmaya etkili başlayan Bingöl temsilcisi, oyunun kontrolünü ilk dakikalardan itibaren eline aldı. Rakip yarı sahada baskı kuran 12 Bingölspor, aradığı golü 19. dakikada buldu. Raşit Şahingöz’ün kullandığı kornerde Buğrahan Karslı’nın kafa vuruşu ağlarla buluştu ve konuk ekip 1-0 öne geçti.
İlk yarı boyunca birçok net gol fırsatı yakalayan 12 Bingölspor, farkı artırma şansını değerlendiremezken, devreye tek golle üstün girdi.
İkinci yarıya kaleci değişikliğiyle başlayan Bingöl ekibinde, ilk yarının son bölümünde sakatlanan Muhammet Can Tuncer’in yerine Oğuzhan Çelik görev aldı. Maçın 69. dakikasında Halil İbrahim Sevinç’in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 12 Bingölspor sahada 10 kişi kaldı.
Eksik kalmasına rağmen oyun disiplininden kopmayan lider ekip, savunmada gösterdiği dirençle Malatya Yeşilyurtspor’un baskısına izin vermedi. Karşılaşmanın son anlarında Emirhan Zaman’ın orta sahadan gönderdiği aşırtma vuruş, kalecinin son anda müdahalesiyle kornere çıktı.
Uzatma dakikalarıyla birlikte sona eren mücadelede skor değişmedi ve 12 Bingölspor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 41’e yükselten Bingöl temsilcisi, maç eksiğine rağmen en yakın rakibiyle arasındaki 11 puanlık farkı koruyarak liderliğini sürdürdü.
Zorlu bir deplasmanda ve uzun süre 10 kişi oynanan karşılaşmada alınan bu galibiyet, 12 Bingölspor’un şampiyonluk yolundaki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

