Bingöl’ün de Aralarında Olduğu 27 İlde Yeni Karar

Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 27 ilde bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı kararları Resmî Gazete’de yayımlanırken, üniversiteler ve çeşitli kamu kurumlarına ilişkin yeni düzenlemeler de hayata geçirildi.

featured
Bingöl’ün de Aralarında Olduğu 27 İlde Yeni Karar Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

BİNGÖL’ün de aralarında bulunduğu 27 ilde bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı kararları Resmî Gazete’de yayımlanırken, aynı düzenlemeler kapsamında üniversiteler ve çeşitli kamu kurumlarına ilişkin yeni kararlar da yürürlüğe girdi.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Karaman, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon ve Uşak’ta belirlenen bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Karar kapsamında orman sınırları dışında bırakılacak alanlara ilişkin sınır ve koordinatların yeniden düzenlendiği belirtildi. Düzenlemenin, Cumhurbaşkanı kararlarında belirtilen esaslar doğrultusunda uygulanacağı kaydedildi.

BİNGÖL DE LİSTEDE

Kararla birlikte Bingöl’de belirlenen bazı alanlar da orman sınırları dışında bırakılan bölgeler arasında yer aldı. Söz konusu alanlara ilişkin uygulamaların ilgili mevzuat ve karar hükümleri doğrultusunda gerçekleştirileceği bildirildi.

ÜNİVERSİTELERDE YENİ DÜZENLEMELER

Resmî Gazete’de üniversitelere ilişkin çeşitli kararlar da yayımlandı. Amasya Üniversitesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde Afet Araştırma Enstitüsü kurulurken, Yaşar Üniversitesindeki 2 fakültenin kapatılmasına karar verildi. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin adı ise Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi olarak değiştirildi.

TİHEK İÇİN İSTANBUL’DA YENİ BÜRO

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) bünyesinde İstanbul’da bağlı büro kurulmasına da karar verildi.

Öte yandan Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğünün Ana Statüsü de yayımlanan kararlarla yürürlüğe girdi.

AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV 

Bingöl’ün de Aralarında Olduğu 27 İlde Yeni Karar
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.