

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği “Bir Anadolu Şenliği”, Bingöl’de 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerle tamamlandı.
Bingöl Belediyesi Otopark Alanı ve Kentpark Uydu Kent’te gerçekleştirilen şenlikte, konserlerden tiyatro oyunlarına, çocuk etkinliklerinden atölyelere kadar çeşitli kültürel ve sanatsal programlar yer aldı.

Şenliğin son iki gününde İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Masal Yolu” adlı çocuk oyunu, Kentpark Uydukent Etkinlik Alanı’nda izleyiciyle buluştu. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Midas’ın Kulakları” ve Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yeşilçam” adlı tiyatro oyunu ise Belediye Otopark Alanı’nda tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.
Etkinlikler kapsamında Kentpark Uydu Kent Çocuk Köyü'nde çocuklara yönelik atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenlenirken, Gezici Kütüphane ile kitap okuma alışkanlığına yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ve oyun alanları da ziyaretçilere açıldı.
“Bir Anadolu Şenliği”, Bingöl’de düzenlenen tiyatro gösterimleriyle sona erdi.


