BIST 100
14.127,03 -0,52%
DOLAR
45,9570 0,04%
EURO
53,4480 -0,02%
GRAM ALTIN
6.592,92 -0,58%
FAİZ
43,45 0,12%
GÜMÜŞ GRAM
109,96 -0,95%
BITCOIN
67.181,00 -0,46%
GBP/TRY
61,8819 -0,04%
EUR/USD
1,1620 -0,09%
BRENT
98,09 2,18%
ÇEYREK ALTIN
10.779,43 -0,58%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
25 °

CHP İstanbul’da Geçici Kurul Göreve Başladı

CHP İstanbul’da kriz devam ediyor. Mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, parti binasına girme kararlılığını vurgulayarak, “Beni CHP il binasına sokmayacak bir babayiğit yoktur. Amacım sorunları çözmek ve partimizi bu süreçten kurtarmaktır” dedi.

CHP İstanbul’da Geçici Kurul Göreve Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan kriz devam ederken, İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, parti binasına gitme kararlılığını dile getirdi. Tekin, "Beni CHP il binasına sokmayacak bir babayiğit yoktur. Ben oraya kavga etmek değil, sorunları çözmek ve kucaklaşmak için gidiyorum" dedi.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül’de aldığı ara kararla CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve kurultay delegelerini tedbiren görevden uzaklaştırdı. Görevden alınan yönetimin yerine Gürsel Tekin’in de aralarında bulunduğu beş kişilik ‘Geçici Kurul’ atandı.

Tekin, Geçici Kurul üyeleriyle birlikte il binasına gideceklerini açıklarken, polis ekipleri önlem aldı. Tekin, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun durdurulan mahalle seçimleri ve ilçe kongreleri kararının kendilerini çağrı heyeti olarak meşrulaştırdığını belirtti.

"Öfkeyle yapılan açıklamalar partiye zarar veriyor" diyen Tekin, parti içindeki sorunları çözmek istediklerini vurguladı. Tekin, ayrıca, il binasına girişte engelle karşılaşmaları durumunda dahi binaya gireceklerini belirterek, "Babaevine girmeme kimse engel olamaz. Amacım partimizi bu süreçten bir an önce kurtarmaktır" ifadelerini kullandı.

Tekin, kongre sürecindeki hukuki sorunları gidermek amacıyla Özgür Çelik ve diğer partililerle kucaklaşacaklarını ifade etti. CHP’ye yönelik soruşturmalara da değinen Tekin, hiçbir suç ortaklığının parçası olmadığını söyledi ve yaşanan tartışmaların sorumluluğunu kabul etmediğini dile getirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?