BIST 100
14.409,07 0,51%
DOLAR
45,0208 0,11%
EURO
52,7721 0,32%
GRAM ALTIN
6.826,83 0,70%
FAİZ
40,15 -0,32%
GÜMÜŞ GRAM
110,28 1,17%
BITCOIN
77.600,00 -0,39%
GBP/TRY
60,9618 0,50%
EUR/USD
1,1716 0,28%
BRENT
105,64 0,54%
ÇEYREK ALTIN
11.161,86 0,70%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
10 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • CHP’li Bulut’tan akaryakıt zammı tepkisi: Akaryakıt Artışı Cep Yakacak

CHP’li Bulut’tan akaryakıt zammı tepkisi: Akaryakıt Artışı Cep Yakacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, akaryakıta bu gece yarısından itibaren gelmesi beklenen dev zamma tepki gösterdi.

8ddb5cd1-739f-40aa-a8f0-6b8b63b183d5
Haber: Bingöl Güncel Tv

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, akaryakıta bu gece yarısından itibaren gelmesi beklenen dev zamma tepki gösterdi. Bulut, "Nakliye maliyetleri yükselecek, bu da başta gıda olmak üzere temel tüketim ürünlerinin fiyatlarına doğrudan yansıyacak. Ekonominin yükü yine dar gelirli vatandaşın sırtına yüklenecek" dedi.

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, motorin ve benzine yapılacak fiyat artışlarını değerlendirdi. Bir önceki gece yapılması planlanan zamların iptal gerekçesinin bugünkü yüksek rakamlar olduğunu savunan Bulut, zamların çarşı ve pazara olan etkisine dikkat çekti.

'MOTORİNE 12 LİRA 45 KURUŞ ZAM'

Zammın miktarını paylaşan Bulut, "Dün gece motorin ve benzine yapılması planlanan zammın iptal edilmesinin nedeni belli oldu. Bu gece itibarıyla motorine 12 lira 45 kuruş, benzine 3 lira 68 kuruş zam geliyor. Akaryakıta gelen bu dev artış, yalnızca araç sahiplerini değil, üretimden lojistiğe kadar tüm zinciri etkileyecek" ifadelerini kullandı.

'GIDA FİYATLARINA YANSIYACAK'

Lojistik maliyetlerindeki artışın iğneden ipliğe her şeye yansıyacağını belirten Bulut, şunları kaydetti: "Nakliye maliyetleri yükselecek, bu da başta gıda olmak üzere temel tüketim ürünlerinin fiyatlarına doğrudan yansıyacak. Çarşıda, pazarda, markette vatandaşa zam olarak geri dönecek. Ekonominin yükü yine dar gelirli vatandaşın sırtına yüklenecek."

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?