Cihat Hatısaru: “Asgari Ücret, Dört Kişilik Ailenin Gıda Giderine Bile Yetmiyor”
293 okunma

Cihat Hatısaru: “Asgari Ücret, Dört Kişilik Ailenin Gıda Giderine Bile Yetmiyor”

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, ekonomik sıkıntılara ilişkin yaptığı açıklamada, 22 bin 104 lira olan asgari ücretin dört kişilik bir ailenin yalnızca gıda giderlerine bile yetmediğini belirtti.

ABONE OL
Nisan 18, 2025 17:59
Cihat Hatısaru: “Asgari Ücret, Dört Kişilik Ailenin Gıda Giderine Bile Yetmiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – Türkiye’de vatandaşların gerçek gündemden uzaklaştırıldığını ifade eden Hatısaru, “Ülke gündemi diplomalarla, boykotlarla meşgul edilirken, halkımızın mutfağındaki yangın her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.

Hayat pahalılığının sessizce büyüdüğünü belirten Hatısaru, “Gıda fiyatları bir ayda yüzde 4,2; bir yılda ise yüzde 42,4 oranında artmış. Giyim harcamaları yüzde 61; eğitim giderleri ise yüzde 91 oranında zamlanmış. Dört kişilik bir ailenin yalnızca gıda için yapması gereken aylık harcama 23 bin 615 lirayı bulmuştur. Ancak 22 bin 104 lira olan asgari ücret, sadece gıdaya dahi yetmemektedir. Gıda ile birlikte temel ihtiyaçlar için bir hanenin ayda en az 76 bin 922 liraya ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

Hatısaru, “Bu, bir hanenin ancak üç buçuk asgari ücretle geçinebileceği anlamına gelir. Ülkemizde insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek çalışanlar için bile hayal haline gelmiştir” dedi.

Ekonomik tabloya ilişkin eleştirilerini sürdüren Hatısaru, “Bu adaletsiz düzenin sorumlusu kimdir? Açlığın, sefaletin, geçinememenin sorumlusu hükümet değil midir? Yaşadığımız tüm haksızlıkların, adaletsizliklerin ve geçinememenin asli sorumlusu ülkemizi yönetenlerdir” diye konuştu.

Elektrik Zammına Tepki

Geçtiğimiz hafta yapılan yüzde 25’lik elektrik zammına da tepki gösteren Hatısaru, “AK Parti iktidarı yıllar önce ‘hizmet artacak, fiyatlar düşecek’ diyerek başlattığı elektrik özelleştirmesinin sonucunu şimdi hep birlikte görüyoruz. Fiyatlar düşmedi, tam tersine fahiş zamlar yapıldı” dedi.

Elektrik üretim maliyetinin artmadığını ancak zam yapıldığını vurgulayan Hatısaru, “Bu zam, elektrik üretimi pahalandığı için değil, yandaş dağıtım şirketlerinin kârı artsın diye yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Elektrik faturalarındaki dağıtım bedellerine dikkat çeken Hatısaru, “Konutlarda kullanılan elektriğin üretim maliyeti 49 lira. Ancak bu elektriği vatandaşa ulaştırmak için kesilen dağıtım bedeli 183 lira. Yani milletimiz elektriğe değil, havaya para ödemektedir” dedi.

Şehit aileleri ve gazilere sağlanan destekli elektriğin bile büyük kısmının bu şirketlere gittiğini ifade eden Hatısaru, adaletsiz düzenin sona ermesi gerektiğini söyledi.

Hatısaru, “Yeniden Refah Partisi olarak biz, bu adaletsiz düzene ‘dur’ demek için varız. Önce millet, önce adalet, önce ahlak diyoruz. Bu ülkenin kaynakları vardır, çözüm mümkündür. Vatandaşımız fatura öderken ezilmeyecek, kamu kaynakları yandaşa değil, vatandaşa kullanılacaktır. Çare Millî Görüş’te, çözüm Adil Düzen’dedir” şeklinde konuştu. [BGHA]

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.