BIST 100
14.450,98 0,23%
DOLAR
46,8215 0,04%
EURO
53,4853 -0,11%
GRAM ALTIN
6.238,42 -0,63%
FAİZ
40,29 0,20%
GÜMÜŞ GRAM
92,92 -1,01%
BITCOIN
62.313,00 -0,59%
GBP/TRY
62,5716 0,05%
EUR/USD
1,1419 -0,16%
BRENT
72,23 0,15%
ÇEYREK ALTIN
10.199,81 -0,63%
Bingöl Parçalı Bulutlu
Bingöl hava durumu
26 °

Çotla Yaylası’nda 3 Bin Kişilik Festival

BİNGÖL’ün Genç ilçesinde, ZIKTE SÜRKAP tarafından 2 bin 500 rakımlı Çotla Yaylası’nda düzenlenen Çotla Festivali, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

5b0cb3b1-c55f-40fc-a877-54ce8025baf7
Haber: Bingöl Güncel Tv

Çotla Dağı Gole Varu mevkisinde düzenlenen festival, Genç ilçesinde bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı festival oldu. Festivale Bingöl Valisi Cahit Çelik, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Genç Kaymakam Vekili Fahri Onay, Zıkte Aşiret Lideri Avukat İbrahim Ataoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda kişi katıldı. Festivalde dev kazanlar kurularak misafirlere yöresel ikramlar sunuldu. Gün boyu süren etkinliklerde mahalli sanatçılar sahne aldı; şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri, yöresel yarışmalar ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi.

‘BU DAĞLAR HUZUR VE GÜVENİN SİMGESİ’

Festival alanını gezen Vali Cahit Çelik, katılımcılarla sohbet edip etkinlikleri takip etti. Çotla Dağı’nın bölgenin önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Çelik, “Bu dağlar yalnızca taş ve topraktan ibaret değildir. Bu dağlar alın teridir, emektir, dayanışmadır. Nesilden nesile aktarılan tarihimizin sessiz tanıklarıdır. Bugün burada çocuklarımızın oynadığı, gençlerimizin türkülere eşlik ettiği, büyüklerimizin geçmişi yad ettiği bu güzel atmosfer, toplum olmanın en güzel göstergesidir. 20 yıl önce burada kaymakam olarak görev yaptığımda, insanların Çotla Dağı’nda, Sülbüs Dağı’nda, Şeytan Dağları’nda, Şerefettin Dağı’nda, Akdağlar’da gönül rahatlığıyla bir araya geleceği söylenseydi, herhalde hayal gibi gelirdi. Ama bugün bu dağlarda huzur ve güven hakimdir” dedi.

Festivalde konuşan Zıkte Aşiret Lideri Avukat İbrahim Ataoğlu ise “Bizi gönlünde ve yüreğinde güzel bir yere koyan, samimiyetini esirgemeyen herkesi başımızın üstünde taşımayı bilmiş bir toplumuz. Bu nedenle bugün burada bulunan tüm misafirlerimize ‘Başımızın üstüne geldiniz’ diyorum. Muhteşem Çotla Dağı’nın zirvesinde, şehrimizin dört bir yanından gelen hemşehrilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu buluşmanın dayanışmamıza, birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını temenni ediyor, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından festival boyunca vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi. Yöresel kültürün yaşatılmasına yönelik etkinliklerin ilgi gördüğü festival, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?