Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;
-Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Maden Ocağında meydana gelen patlama sebebiyle milletçe üzgünüz. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Madenden yaralı olarak kurtulan işçilerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz madenin eksi 300 ve eksi 350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarımızla seferber oldu. Bir yandan arama kurtarma faaliyeti yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir.
– Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek soruşturma ile ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. Merhumların sayısı 41 oldu, hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.
– Artık madenlerimizde hiçbir eksik ve gereksiz risk görmek istemiyoruz. Maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çabaları içindeyiz.
– Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu devletin ve onun en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur.
GÜNDEM
20 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
20 gün önceGÜNDEM
23 gün önceBÖLGE HABERLERİ
26 gün önceBİNGÖL HABERLERİ
16 Ocak 2025BÖLGE HABERLERİ
16 Ocak 2025GÜNDEM
16 Ocak 2025www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.