Olay, 8 Eylül gecesi Karakoçan ilçesine bağlı Koçyiğitler köyünün Ürünlü mezrasında meydana geldi. İki katlı müstakil evde yangın çıktığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken, evde Ağa ve Nimet Üykü çiftinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
Çiftin cenazeleri otopsi işlemleri için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan incelemede her iki kişinin göğüs bölgesinde mermi izlerine rastlandı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çiftin silahla vurulduktan sonra evin ateşe verildiği ihtimali üzerinde durdu.
Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, Nimet Üykü’ye ait 2 bilezik, 1 kolye ve 2 çift küpenin de kayıp olduğu belirlendi.
HAVALİMANINDA YAKALANDI
Olayın ardından Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada, şüphelilerden H.Ç.’nin olayın ardından İstanbul’a gittiği ve çaldığı değerlendirilen altınları kuyumcuda satmaya çalıştığı tespit edildi.
H.Ç., havalimanındaki X-Ray görüntülerinin incelenmesi sonucu belirlenerek yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ç., çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ ve ‘yağma’ suçlarından tutuklandı.
CİNAYETTE İKİNCİ ŞÜPHELİ İDDİASI
Soruşturmayı sürdüren ekipler, H.Ç.’nin cinayeti tek başına gerçekleştirmemiş olabileceği ve olay sırasında yanında bir kadının bulunduğu yönündeki iddialar üzerine çalışmalarını genişletti.
Karakoçan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Burak Kara’nın talimatıyla JASAT personelinden oluşturulan özel ekip tarafından yapılan araştırmada, Koçyiğitler köyünde ikamet ettiği, ancak bir süredir Diyarbakır’da yaşayan eniştesinin yanında kaldığı belirlenen Ç.G.’nin kimliği tespit edildi.
Ç.G., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.
AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV
