

BİNGÖL GÜNCEL TV - En düşük emekli aylığı alanların maaşlarına 2 bin lira civarında ilave iyileştirme yapılmasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı ve karar aşamasına gelindi. Bugün yapılacağı duyurulan emekli maaşlarıyla ilgili toplantının ise başka konularla ilgili olduğu, emekli maaşlarıyla ilgili çalışmayı içermediği belirtildi.
Karar Erdoğan'da
Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılacak toplantının emekli aylıklarıyla ilgili olduğu iddia edilmişti. Ancak ekonomi kaynakları, toplantının genel ülke yönetimine yönelik çeşitli konuları ele alan rutin bir toplantı olduğunu vurguladı. Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların tamamlandığı ve karar aşamasına gelindiği bildirildi. Son kararın, Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği açıklandı.
Alternatif Rakamlar Üzerinde Çalışmalar Sürüyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da olduğu için Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya katılmayacak. Toplantının tasarruf tedbirleri düzenlemesi ve kamuya alınacak personelle ilgili olduğu ifade edildi. Emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili seçeneklerin etki analizi çalışmaları sürüyor ve alternatifler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Rakam kesinleştiğinde, tasarruf paketiyle ilgili kanun teklifine bir madde eklenerek artış yapılacak. [BGHA]
[ilgiliMakale icerik_id="21873"]
