BIST 100
14.594,01 1,28%
DOLAR
45,0352 0,00%
EURO
52,7837 -0,06%
GRAM ALTIN
6.783,20 0,04%
FAİZ
40,40 0,62%
GÜMÜŞ GRAM
109,08 -0,24%
BITCOIN
77.104,00 0,18%
GBP/TRY
60,9697 -0,04%
EUR/USD
1,1715 -0,05%
BRENT
108,66 0,40%
ÇEYREK ALTIN
11.090,54 0,04%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
6 °

Engelli çocuğa şiddete tepki

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Şube Başkanı Mücahid Korkutata, Zonguldak Ereğli’de engelli bir çocuğun akranları tarafından şiddete uğramasına tepki gösterdi.

Engelli çocuğa şiddete tepki

BİNGÖL GÜNCEL TV - Kotkutata, yaptığı yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Ereğli’de bir lisede akranları tarafından tartaklanan ve küçük düşürülen engelliyle ilgili haberi üzüntüyle öğrendik. Ne yazık ki bu tür olaylar artık münferit olaylardan çıkıp, günlük vakalar durumuna geldi. Eğitimin yalnızca bilgi edinmek olmadığı, aynı zamanda insani değerlerin öğretildiği bir süreç olduğunu bilenler için bu ve buna benzer olayların özellikle eğitim kurumlarında yaşanıyor olması kabul edilir bir durum değildir. Ülkemizde daha 10 yıl önce yapılan geniş bir araştırmanın gösterdiği sonuçlara göre, velilerin 73’ü çocuğunun sınıfında engelli bir öğrencinin bulunmasını istemediği, yüzde 56’sının da çocuğunun sınıfına bir engelli öğretmenin gelmesini onaylamadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Kotkutata, şunları söyledi: “Neredeyse üniversite çağına gelmiş bu lisedeki öğrencilerin bu insanlık dışı uygulamasını cezalandırmakla sorun çözülemez. Bu lisede yaşananın yalnızca buz dağının tepesi olduğu bilinciyle Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırıyor ve bundan sonra ortaya çıkabilecek bu tür durumlarda bakanlığın sorumlu tutulmaması için ne gibi önlemlerin alınmakta olduğunun kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?