

EPDK'nın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, daha önce 30 Haziran 2026 olarak belirlenen geçici dağıtıcı değişikliği başvuru süresi, bayilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla 3 Ağustos 2026 tarihine kadar uzatıldı.
Düzenleme kapsamında geçici dağıtıcı değişikliği yapan bayilerin, ilgili dönemi kapsayan bayilik sözleşmelerini EPDK'ya bildirmeleri gerekecek. Söz konusu bildirimi yapmayan bayilerin lisansları ise 4 Ağustos 2026 tarihinde resen TP Petrol Dağıtım AŞ bayisi olarak tadil edilecek.
EPDK, geçiş sürecinde yeni dağıtıcının ürünlerini satan bayileri kurumsal kimlik yükümlülüklerinden muaf tutacak. Ayrıca geçici dağıtıcı değişikliği yapan bayilerden fesih ihbarnamesi veya karşılıklı fesih protokolü talep edilmeyecek, lisans tadil bedeli de alınmayacak.
Öte yandan, TP Petrol Dağıtım AŞ ile bayilik sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihinden önce sona eren bayiler, söz konusu düzenleme kapsamında sağlanan kolaylıklardan yararlanamayacak.
EPDK, alınan kararla TP Petrol Dağıtım AŞ LPG otogaz bayilerinin faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmesini, piyasa istikrarının korunmasını ve tüketicilerin akaryakıta erişiminde herhangi bir aksama yaşanmamasını hedefliyor.

