BIST 100
14.200,20 3,62%
DOLAR
45,9462 0,01%
EURO
53,4528 -0,01%
GRAM ALTIN
6.633,01 0,02%
FAİZ
43,40 -0,80%
GÜMÜŞ GRAM
111,09 0,07%
BITCOIN
67.314,00 -0,26%
GBP/TRY
61,8934 -0,02%
EUR/USD
1,1629 -0,02%
BRENT
96,00 1,07%
ÇEYREK ALTIN
10.844,97 0,02%
Bingöl Açık
Bingöl hava durumu
14 °

Ercan; “Palu – Bingöl Arası Sıkıntılı”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ’ın Palu İlçesi’nde meydana gelen depremler ile ilgili açıklama yaptı. Ercan, “Elazığ’ın kuzeyi; Palu – Bingöl arası sıkıntılı” dedi.

Ercan; “Palu – Bingöl Arası Sıkıntılı”

ELAZIĞ FIRAT - Elazığ’ın Palu İlçesi’nde gece saatlerinde 4’ün üzerinde 5 farklı toplamda 6 deprem meydana geldi. Meydana gelen depremler ile ilgili Deprem Uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan değerlendirme yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Elâzığ’ın kuzeyi; Palu-Bingöl arası sıkıntılı. Tüm Türkiye’yi bir deprem korkusu, tedirginliği sardı. Ne olur, deprem bilimciler veri tabanı güçsüz, yersiz korkular pompalayıp toplum esinini bozmasınlar. Yardımcı olunuz. Yeter artık! Her gün kıran, kıyım bildirimleri. Topluma umut olunuz. Deprem gören bölgedeki yapıları bir yıl içinde bitirip, çiftçiye büyük destek verip iç göçü önlenmeliyiz. Yoksa güvenlik ile geçim sorunları doğar. Sürekli yapı diken bir ülke, boş yatırım yapıp, sanayiyi ile üretimi unutmuş, çökme aşamasında bir ülke demektir. Her yapı, biraz daha yeşil ile doğal yaşamı tüketir, kirlenmeyi arttırır, ulaşımı yavaşlatır, toplumu yalıtır, sağlık ile mutluluğu azaltır. Kolay değil çok büyük bir acı yaşadık. Çalışarak bunu yeneceğiz. Deprem kumkumasından çıkın artık. Olağan yaşamınıza geri dönün. Kitap okuyun, doğa gezilerine çıkın, arkadaşlarınızla buluşun, sıkıcı haber dinlemeyin, gezin, şarkılar söyleyin, deprem oturumlarını izlemeyin” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?