BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.105,00 0,30%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
16 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Esnaflara Önemli Uyarı: Kredi Devam Ederken İş Yeri Kapatılırsa Faizler Artabilir

Esnaflara Önemli Uyarı: Kredi Devam Ederken İş Yeri Kapatılırsa Faizler Artabilir

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Müdürü Erdoğan Özkan, esnafları çok önemli bir konuda uyardı.

Esnaflara Önemli Uyarı: Kredi Devam Ederken İş Yeri Kapatılırsa Faizler Artabilir

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Müdürü Erdoğan Özkan, esnafları çok önemli bir konuda uyardı. Özkan, esnafların kredileri devam ederken iş yerlerini kapatmaları durumunda, kredilerinin normal krediye dönüşebileceğini ve üzerine faiz eklenebileceğini belirtti. Devletin esnafa kredi kullanırken sağladığı desteklerin, kredi devam ederken iş yerini kapatan esnaflardan geri alınabileceğini ifade etti.

Özkan, iş yerini kapatacak olan esnafların öncelikle kredi borçlarını kapatmalarının daha faydalı olabileceğini vurguladı. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandırılan esnaf kredilerinde, ilk kullandırmada faizin %50'sinin hazine tarafından karşılandığını belirten Özkan, ancak kredi devam ederken işyeri terkini veren esnafların kalan borçlarına %50 hazine destekli faiz uygulanacağını aktardı.

Bu nedenle, kredisi devam eden esnafların iş yerini kapatmadan önce kredi borçlarını ödemelerinin kendi menfaatlerine olacağını vurgulayan Özkan, esnafları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı. [BGHA]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?