BİNGÖL GÜNCEL TV – Bingöl Belediyesi ve Bingöl Memleket Sevdalıları Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Geleneksel Nostalji Film Geceleri” etkinliğinin ilk geniş bir katılımla etkinliği. Etkinlik, kültürel etkinlikleri yaşatmak ve UNESCO tarafından unutulmaya yüz tutmuş diller arasında yer almak üzere Zazaca’ya dikkat çekmek amacıyla düzenlendi.
Programda, 2010 yılında Fahrettin Özdemir’in yönetmenliğinde Bingöl’de çekilen ve Zazaca olarak çekilen ilk film olan “KEKE” ile buluştu. Zazaca diline ve içeriklerine katkılarından dolayı sanatçı Avni Polat’a plaket takdim edildi.
Etkinliğe katılan idari ve mülki amirler, sivil toplumun temsilcileri, basın mensupları ve adayları, nostaljik bir atmosferde keyifli bir sinema deneyimi yaşandı. Film geceleri, havaların ısındığı ana kadar, sonrasında ise haftalık olarak farklı mahallelerde festival havasında ve açık hava sineması konseptiyle devam edecek. [BGHA]
BİNGÖL
27 gün önceBİNGÖL
18 Mart 2025BİNGÖL
18 Mart 2025BİNGÖL
18 Mart 2025BİNGÖL
18 Mart 2025BİNGÖL
18 Mart 2025BİNGÖL
18 Mart 2025www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.