BIST 100
14.367,60 -1,89%
DOLAR
45,5066 0,16%
EURO
52,9486 -0,25%
GRAM ALTIN
6.644,89 -2,19%
FAİZ
42,37 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
111,19 -8,84%
BITCOIN
79.119,00 0,05%
GBP/TRY
60,7296 -0,48%
EUR/USD
1,1625 -0,38%
BRENT
109,26 3,35%
ÇEYREK ALTIN
10.864,40 -2,19%
Bingöl Parçalı Bulutlu
Bingöl hava durumu
9 °

“Gençlerimizi Kaybediyoruz” Uyarısı

Hungobungo Doğa Derneği, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Toplum Olarak Özeleştiri Şart-İÇ MANŞET-
Haber: Bingöl Güncel Tv

Hungobungo Doğa Derneği, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Bilal Salcı, yaşanan olayların hem korkutucu hem de derin üzüntü verici olduğunu belirterek, saldırıların her iki tarafında da gençlerin yer almasının toplumun ve yöneticilerin hatalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

Salcı, açıklamasında eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, mevcut yapının bilimsel temelden uzaklaştığını ve bireysel farklılıkların yeterince dikkate alınmadığını ifade etti. Eğitimde tek tip yaklaşımın sorunlara yol açtığını vurgulayan Salcı, özellikle 1997 sonrası uygulamaya konulan zorunlu eğitim sisteminin bu tür olayların artmasında etkili olduğunu öne sürdü. Salcı, zorunlu eğitim yerine bireysel farklılıkları gözeten yeni bir modelin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılmasına da değinen Salcı, güvenlik noktalarının eğitim ortamını olumsuz etkileyebileceğini savundu. Bu tür uygulamaların okulları militarize edebileceğini belirten Salcı, asıl çözümün eğitimde barış, empati, eleştirel düşünme ve insan hakları temelli yaklaşımların güçlendirilmesi olduğunu kaydetti. Çatışma çözümü ve empati becerilerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Salcı, gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri alanların artırılması gerektiğini ifade etti.

Toplumsal yaşamda sabır ve düzen eksikliğine de dikkat çeken Salcı, Türkiye’de birçok alanda randevu sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti. Bu sistemin bireylerde sabır kültürünü geliştireceğini savunan Salcı, özellikle eğitim kurumlarında bu uygulamanın hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Açıklamasında doğanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine de değinen Salcı, çocukların dijital ortamlar yerine doğayla iç içe büyümelerinin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Velilere çağrıda bulunan Salcı, çocukların sosyalleşmesini destekleyen ve doğayla bağ kurmalarını sağlayan bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini kaydetti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?