

BİNGÖL GÜNCEL TV - Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun bir aranın ardından taklit ve tağşiş yapılmış gıdaların güncellenmiş listesini yeniden kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu listedeki ürünlerin "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden erişime açıldığı belirtildi. Güncellenen liste, sağlık açısından tehlike oluşturabilecek 56 farklı üründe bozulmalar ve değişiklikler tespit edildiğini ortaya koydu.
Bu kapsamda, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen 463 farklı ürün de kamuoyuna açıklandı. Ancak listede yer alan bir et firmasına ait üründe domuz eti bulunduğu iddiasının ardından bu ürünün son anda listeden çıkarıldığı öne sürüldü. Bu iddia, gıda güvenliği konusunda yetkililere olan güvenin sarsılmasına neden oldu.
Toplumda büyük yankı uyandıran bu liste, birçok firmanın adının skandallarla anılmasına neden olurken, vatandaşlar market raflarında gördükleri ürünlere kuşkuyla yaklaşmaya başladı. Gıda güvenliği konusunda denetim eksikliğine dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin daha sıkı ve etkili denetimler yapması gerektiğini ifade etti.
Konuyla ilgili olarak Tarımdan Haber yazarı Sadettin İnan, bu skandalın perde arkasına dair çarpıcı bilgileri paylaştı. İnan, denetimlerin yetersizliği ve firmaların yasadışı yollarla üretim yaparak tüketiciyi kandırmaya devam ettiğini belirtti. Özellikle domuz eti bulunan ürünle ilgili iddialar, sosyal medyada geniş yankı buldu ve tüketici haklarına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. [BGHA]
[ilgiliMakale icerik_id="24064"]
