725 okunma

Gökçekanat Köyünde Su Sıkıntısı

KÖÇDES programının uygulamaya konulduğu 2005 yılında, gerek dönemin valisi, gerekse siyasileri, açıklamalar yaparak Bingöl’de suyu ve yolu olmayan köy kalmayacağını dile getirdi. Ancak halen birçok köyde, gerek içme suyu, gerekse yol konusunda sık sık şikayetler geliyor.

ABONE OL
Ağustos 19, 2022 05:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – Bu köylerden biri de Bingöl Merkeze bağlı Gökçekanat Köyde ciddi şekilde su sıkıntısı yaşandığını belirten köylüler, su sıkıntısının biran önce giderilmesini istiyor.

Dr. İlhan Çakabay da, köyün su sıkıntısını sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirerek, “Bingöl Merkez Gökçekanat köyü susuz. Acil sorundur. Kentin valisi ve ilgili kurumlarını göreve çağırıyorum. Çözümsüzlük gerekçeleri kabul edilemez” dedi.

60 YILLIK ÇEŞME KURUDU

Gökçekanat Köyünde 60 yıllık çeşmenin kuruduğunu belirten Çakabay, “Cumhuriyetin ilk hizmeti olan çekmede 4 yıldır tek damla su akmıyor. Köy susuzluktan kıvranıyor. Borular tıkanmış veya patlak. Su 2 kilometre ötede dereye akıyor. Resmî yazışmalarda, ödenek olmadığı söyleniyor, her yıl bir sonraki yıla erteleniyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.