BIST 100
14.587,93 2,72%
DOLAR
44,8593 0,14%
EURO
52,7935 -0,09%
GRAM ALTIN
6.966,26 1,07%
FAİZ
39,24 -1,46%
GÜMÜŞ GRAM
116,50 3,21%
BITCOIN
76.261,00 -1,43%
GBP/TRY
60,6672 0,04%
EUR/USD
1,1765 -0,14%
BRENT
90,38 -9,07%
ÇEYREK ALTIN
11.389,84 1,07%
Bingöl Orta şiddetli Yağmur
Bingöl hava durumu
11 °

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı: Seçimde 31 Partinin Oyları Düştü

Bingöl’de konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, “31 Mart Seçimleri, sıra dışı bir sonuca sahne oldu. 34 partiden 31’inin oyları düştü. 3 parti hariç tüm partiler düşüş yaşadı. CHP, YRP ve HÜDAPAR oyunu arttırdı. Böyle bir gerçek vardır. Bu 3 partiden biri HÜDA PAR’dır. ‘Büyük bir zafer elde ettik’ diyemeyiz ama hezimet de olmadı. Her seçimde oyumuzu arttırdık” dedi.

BİNGÖL GÜNCEL TV – Bingöl’de konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, “31 Mart Seçimleri, sıra dışı bir sonuca sahne oldu. 34 partiden 31’inin oyları düştü. 3 parti hariç tüm partiler düşüş yaşadı. CHP, YRP ve HÜDAPAR oyunu arttırdı. Böyle bir gerçek vardır. Bu 3 partiden biri HÜDA PAR’dır. ‘Büyük bir zafer elde ettik’ diyemeyiz ama hezimet de olmadı. Her seçimde oyumuzu arttırdık” dedi.

Bingöl’den 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkan adayı da olan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, özel bir işletmede basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Emiroğlu, seçimlerde Türkiye’de en fazla aday gösteren 8’nci parti olduklarını belirterek, “İlk genel seçim tecrübemizi Mart 2014’te yapılan seçimlerde 9 ilde elde ettiğimiz sonuçlarla 90 bin oy aldık. 2018 yılındaki genel seçimlerde kendi adaylarımızla Türkiye genelinde seçime girdik. Batman ve Diyarbakır’da ise bağımsız adaylarla seçime katılmıştık. Bu seçimler bizim açımızdan ilk tecrübemiz oldu ve 206 bin oy aldık. 2019 yılındaki seçimlere katılmama kararı aldık ve seçimlere dahil olmadık. Bu bakımdan 2024 seçimleri bizim ikinci seçimimiz oldu. Aradan geçen 10 yılda partimizin siyaseti ile önemli bir mesafe kaydettik. Bu seçimlere en iyi şekilde hazırlandık. Türkiye’de en fazla aday gösteren 8’inci partiyiz. 760 belediye başkan adayı gösterdik. 34 parti arasında 8’inci sırada yer aldık. Şu anda 56 ilde teşkilatlarımız var ve 81 ilde teşkilatlanma çalışması yapacağız. Seçim kampanyası sürecinin daha ilkeli ve ahlaki yürütülmesini isterdik. Siyasi partiler birbirinin düşmanı değildir. Herkes projelerini anlatarak bu süreci yürütmelidir. Son 2 seçimdir tüm partilerin merkezinde HÜDAPAR var. Ancak maalesef bizimle ilgili yalan ve iftiralarla karşılaşıyoruz. Bunlara da hukuki kanallarla cevap veriyoruz. Memleketimizin huzur ve selamete ihtiyacı var. Metanetimizi koruyarak memleketin daha büyük sıkıntı yaşamaması için üzerimize düşeni yaptık. Israrla süreç dışına itilmek isteniyoruz. Ama savunduğumuz siyasi anlayışımız toplumuzu kuşatan bir çizgide. Memlekete hizmet için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘31 PARTİDEN 3’Ü OYLARINI YÜKSELTTİ’

Seçimde, partisinin oylarını yükselten 3 partiden biri olduğunu belirten Emiroğlu, “Memleketin huzur ve salahiyetini beklentilerimizde üstün görüyoruz. Türkiye genelinde hedeflediğimiz oy oranına ulaşamadık. Öngörümüz olarak yüzde 1,5 bandında sonuç bekliyorduk. Ortaya çıkan sonuç yüzde 0.7’dir. 31 Mart Seçimleri, partimiz açısından zafer değildir ama hezimet de değildir. Bu sonucu tüm boyutlarıyla değerlendireceğiz. 31 Mart Seçimleri, sıra dışı bir sonuca sahne oldu. 34 partiden 31’inin oyları düştü. 3 parti hariç tüm partiler düşüş yaşadı. CHP, YRP ve HÜDA PAR oyunu arttırdı. Böyle bir gerçek vardır. Bu 3 partiden biri HÜDA PAR’dır. ‘Büyük bir zafer elde ettik’ diyemeyiz ama hezimet de olmadı. Her seçimde oyumuzu arttırdık. Partimizin vizyonu Türkiye’de karşılık buluyor. 2014-2018-2024 yıllarına baktığımızda oy oranlarımızda ciddi bir artış var” diye konuştu. [BGHA]

Bingöl’de konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, “31 Mart Seçimleri, sıra dışı bir sonuca sahne oldu. 34 partiden 31’inin oyları düştü. 3 parti hariç tüm partiler düşüş yaşadı. CHP, YRP ve HÜDAPAR oyunu arttırdı. Böyle bir gerçek vardır. Bu 3 partiden biri HÜDA PAR’dır. ‘Büyük bir zafer elde ettik’ diyemeyiz ama hezimet de olmadı. Her seçimde oyumuzu arttırdık” dedi.

İlginizi Çekebilir

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?